На околицях Вовчанська тривають вуличні бої: росіяни завдають удари по Харкову та області

Джерело: телемарафон

У Вовчанську (Харківщина) тривають вуличні бої, а саме місто майже зруйноване. Вже дев’яту добу триває евакуація місцевого населення, зауважив начальник Вовчанської міської військової адміністрації Тамаз Гамбарашвілі.

“Ситуація на сьогоднішній день така ж важка і критична як учора і позавчора. Тому що ворог постійно обстрілює місто. Місто майже зруйноване. ЗСУ захищають наше місто, воно повністю під контролем, але є невеликі групи, які намагаються зайти на околиці міста. Тому там йде стрілецька битва”, — повідомив він.

Постійні бої тривають на околицях Вовчанська. Саме місто перебуває під постійним обстрілом.

“Тому ситуація вкрай важка. Щодо жителів міста, ми проводимо евакуацію населення. Більшість людей самостійно виїхали на своєму автотранспорті. Зараз ми займаємось тим населенням, яке не має змоги самостійно виїхати”, — сказав Гамбарашвілі.

Глава Харківської ОВА Олег Синєгубов та міський голова Ігор Терехов зазначили, що ЗС РФ знову вдарили по Харкову. Інформації про постраждалих не надходило. Водночас є влучання біля житлових будинків у центральній частині Харкова.

У ДСНС повідомили, що 16 жовтня понад 40 рятувальників поповнили банк крові, котра наразі так потрібна нашим військовим.

17 жовтня президент Володимир Зеленський підписав закон “Про внесення змін до Митного кодексу щодо запровадження атестації посадових осіб митних органів” щодо “перезавантаження” митниці.

Громадянин Ірландії Роберт Діґан на псевдо Ірландець, загинув на полі бою 17 вересня, залишивши за собою спадщину хоробрості та вірності. Його побратими вшанували шлях від ірландського рейнджера до українського захисника.

У Генеральному штабі ЗСУ поінформували про ситуацію на фронті станом на 22:00 17 жовтня. З початку доби загальна кількість бойових зіткнень вздовж всієї лінії фронту зросла до 191.

Виробничі потужності української дронової індустрії збільшилися у десять разів у 2024 році проти 2023 року. Про це повідомляє відомство з посиланням на дослідження дронової індустрії від Київської школи економіки та Brave1.