Ізраїльські протестувальники заблокували вантажівки з гуманітарною допомогою для Гази

Джерело: The Washington Post

14 травня ізраїльські протестувальники заблокували вантажівки з гуманітарною допомогою на Західному березі річки Йордан, що прямували до Сектора Гази, кидаючи пакунки з продуктами на землю та розкриваючи продовольчі запаси.

 

Переглянути цей допис в Instagram

 

Допис, поширений The Washington Post (@washingtonpost)

Вантажівки прямували з Йорданії та перетинали контрольно-пропускний пункт Таркумія на Західному березі річки Йордан до північної частини Сектора Гази. Ізраїльські ЗМІ повідомляють, що під час нападу заарештували чотирьох осіб.

Раніше протестувальники також заблокували кілька вантажівок, зазначаючи, що гуманітарна допомога прямує безпосередньо до рук бойовиків ХАМАС.

Проте, радник США з національної безпеки Джейк Салліван заявив про “обурення, що є люди, які нападають і грабують конвої, що йдуть з Йорданії, прямуючи до Гази, щоб доставити гуманітарну допомогу”.

Міністр закордонних справ Великої Британії Девід Кемерон назвав напади “жахливими”.

Жителям Гази загрожує голод і вони відчайдушно потребують продовольства, — наголосив Кемерон. — Ізраїль повинен притягнути до відповідальності нападників — я висловлю свою стурбованість ізраїльському уряду.

3 травня глава Всесвітньої продовольчої програми ООН заявив, що на півночі Сектора Гази почався “повномасштабний голод”.

На країни Карибського басейну й Латинської Америки обрушився ураган “Брил”, внаслідок чого щонайменше шестеро людей загинули та декілька зникли безвісти.

В результаті авіаудару російських військ по Харкову постраждали шестеро людей, серед них є 8-річний хлопчик, повідомив Олег Синєгубов, голова обласної військової адміністрації.

3 липня рада Федерації та держдума РФ ухвалили заяву про припинення участі своєї делегації у Парламентській асамблеї Організації з безпеки та співробітництва в Європі. Раніше голова держдуми РФ В’ячеслав Володін відповідальність за це рішення поклав на “Вашингтон та Брюссель” через те, що в РФ, мовляв, “не дають висловити свою позицію”.

У червні Україна імпортувала 858 300 МВт-год електроенергії, що на 91% більше порівняно з попереднім місяцем, згідно з даними моніторингу ExPro Electricity.

Угода з РФ можлива лише про припинення вогню, про тимчасове перемир’я. Повноцінний мир з Росією неможливий (принаймні з цим режимом). Таку думку висловив український публіцист, письменник і журналіст Віталій Портников.