Зеленський скасував візити до Іспанії та Португалії – ЗМІ

Джерело: CNN Portugal

Президент України Володимир Зеленський скасував заплановані поїздки до Іспанії та Португалії через важку ситуацію в Україні.

Повідомлялось, що Зеленський повинен був відвідати Іспанію 17 травня та зустрітись з королем Філіпом VI.

Також очікувалось, що під час візиту буде підписано безпекову угоду з главою іспанського уряду Педро Санчесом.

Проте, як повідомили ЗМІ, заплановані візити довелось скасувати. Причина – важка внутрішня ситуація в Україні.

“Не повідомляючи більш конкретних подробиць, делегація глави української держави, мабуть, розуміла, що складна ситуація на кількох лініях фронту, зокрема в Харкові, робить недоцільним виїзд за кордон у цей час”, – зазначили у CNN.

У виданні також зауважили, що це вже вдруге Зеленський скасовує візит до Іспанії та Португалії.

МЗС України звернулося до ООН та Міжнародного комітету Червоного Хреста з закликом “приєднатися до заходів гуманітарного реагування” в районах Курської області, котрі перебувають під контролем ЗСУ.

Колумбійська співачка Шакіра перервала свій виступ на сцені LIV Miami після того, як помітила, що один з фанатів знімає її під час танцю під новий сингл “Soltera”, підсунувши телефон під поділ її сукні. Артистка спершу спустилася в зал, а згодом продовжила виступ після інциденту.

Лідер фракції “Європейська солідарність” Петро Порошенко придбав для Сил оборони 80 “Мавіків” з тепловізорами, а також мікросхеми для 2000 детекторів дронів “Ванільний цукорок”. 

Катар передасть Збройним силам України 24 самохідні гаубиці PzH ​​2000 у межах угоди з урядом Німеччини, повідомляє видання з посиланням на власні джерела. Натомість отримає від Берліна партії нових машин.

В Україні станом на 16 вересня вже намолочено 39,06 млн тонн нового врожаю на площі у 10,9 млн га.