Між Дубліном і Нью-Йорком зупинили прямий зв’язок через портал через кількох неадекватів

Джерело: The Irish Times і The Guardian

Влада Дубліна оголосила, що робота порталу прямого відеозв’язку з Нью-Йорком буде тимчасово зупинена через неконтрольовану поведінку деяких осіб. Наприклад, невідомі показували жителям США відео з вежами-близнюками, які атакували терористи понад 20 років тому.

Портал прямого відеозв’язку між двома містами відкрили 8 травня. Артоб’єкт розробив литовський художник Бенедиктас Гіліс. Кожна конструкція має екран діаметром 2,4 метра і вагою 3,5 тонни. Портал Нью-Йорка знаходиться на перетині Бродвею, П’ятої авеню та 23-ї вулиці; його аналог у столиці Ірландії знаходиться на розі Норт-Ерл-стріт і О’Коннелл-стріт у центрі міста.

Невдовзі у мережі стали з’являтися відео, як дехто використовує артоб’єкт. Наприклад, в інтернеті стало вірусним відео, як хтось у камеру показує атаковані терористами вежі-близнюки у 2001 році або демонструє свастики.

Або як зірка TikTok і модель OnlyFans Ава Луїза показала свої груди, бо, за її словами, вона хотіла продемонструвати “дві нью-йоркські домашні картоплини”. Інші також показували оголені частини свого тіла, наприклад, сідниці.

Міська рада Ірландії 14 травня повідомила, що вимкнула інтерактивну вебкамеру о 22:00 за ірландським часом, поки технічні спеціалісти не знайдуть рішення для уникнення подібних недоречностей.

“Команда, що стоїть за створенням художньої скульптури Portal… досліджувала можливі технічні рішення щодо неналежної поведінки невеликої кількості людей”, — йдеться в заяві.

Міська рада сподівалася швидко знайти рішення, але поки цього не сталося. Ймовірно, портал знову ввімкнуть пізніше цього тижня.

Через згадану поведінку людей видання New York Post сказало, що глобальний феномен перетворився на “портал до пекла”.

У міській владі Ірландії додали, що переважна більшість людей, які взаємодіють з Дублінським порталом, поводяться належним чином. Як вказало BBC, ідею цього порталу руйнує “невелика меншість”.

Більшість людей просто махають руками та посміхаються людям у Нью-Йорку. Деякі також танцюють, мімікрують і показують жартівливі знаки тощо. Однак ті, хто кричав, кидав предмети або показував частини тіла чи інші провокації — стали вірусними в інтернеті.

“Не минуло й тижня, як жителі Дубліна справді збентежили нас у всьому світі”, — нарікала Емі Донохоу в колонці Irish Independent. “Будь-хто, хто йде і стоїть перед порталом, представляє нашу маленьку країну, але якщо ми демонструємо п’яну культуру та будемо ображати, це потенційно може вплинути на туризм в Ірландії в довгостроковій перспективі. Люди можуть не захотіти сюди приходити, якщо це те, що вони бачать”.

За даними Sinoptik.ua, погода на вихідних буде теплою, малохмарною, без опадів і сильного вітру —…

Правоохоронці затримали чергових підпалювачів, які скоювали злочини за вказівками Росії.

Головнокомандувач ЗСУ Олександр Сирський спростував заяву лідера РФ Володимира Путіна про оточення українських військових у Курській області, назвавши це “відвертою дезінформацією”.

Російські військові внесли технічні зміни у керовані авіаційні бомби (КАБи) і тепер вони летять на більшу відстань.

В Україні накопичено достатні запаси паливно-мастильних матеріалів для стабільного проходження осінньо-зимового періоду.