Російські піхотні групи зайшли у Вовчанськ на Харківщині

Джерело: телемарафон

Вранці речник Міноборони України Дмитро Лазуткін підтвердив, що російські піхотні групи намагаються закріпитися в північній частині міста Вовчанська, що на Харківщині. Він зазначив, що армія Росії використовує невеликі групи для спроби зайняття контрольних пунктів у місті.

Лазуткін підкреслив, що завдання українських сил — запобігти зміцненню ворога і активно відбивати атаки, використовуючи для цього FPV-дрони та артилерію. Він вказав, що українські війська ефективно працюють над знищенням російських окупантів, особливо коли вони спробують доправити піхоту за допомогою техніки.

За словами речника, про ситуацію на Харківщині вже доповідали президенту України Володимиру Зеленському. Він також зазначив, що головнокомандувач Збройних Сил України Олександр Сирський перебуває на передовій, керуючи діями в бойових бригадах, а оперативним керівником є бригадний генерал Михайло Драпатий.

Лазуткін підкреслив, що попри тенденцію до стабілізації, тривають важкі бої, і найголовніше завдання — це знищити окупантів. Він наголосив на тому, що українські сили продовжують демонструвати рішучість та ефективність у боротьбі проти російських загарбників, які зазнавати втрат як на підходах до Вовчанська, так і в самому місті.

На полігоні під Ульмом українські військові проходять курси першої допомоги на полі бою. Для навчання закупили п’ять силіконових інтерактивних манекенів Simman 3G plus. Ціна однієї штуки – 100 000 євро, маса – 80 кг. 

Фотографи Влада та Костянтин Ліберови оприлюднили світлини українських військових, котрі лиш нещодавно повернулися з російського полону. Виснажені, у російському полоні армійці втрачають по 20, 30, а дехто навіть 40 кг. Українська сторона дотримується Женевської конвенції і закликає світову спільноту примусити РФ до виконання міжнародних обов’язків.

Президент Казахстану Касим-Жомарт Токаєв закликав канцлера Німеччини Олафа Шольца, котрий нині перебуває з візитом у країні, відмовитися від ідеї про те, що Росія може зазнати поразки на полі бою, і підтримати мирний план Китаю щодо України.

У НЕК “Укренерго” поінформували, що 17 вересня заходи обмеження споживання не прогнозуються. У компанії закликали споживати електроенергію ощадливо протягом всієї доби.

15 вересня відбувся останній день щорічної міжнародної виставки сучасного мистецтва viennacontemporary. Подія об’єднала провідних художників,…