Вчені показали планету, яка схожа на цукрову вату (фото)

Джерело: Sky News

Астрономи виявили планету, що нагадує цукрову вату. Об’єкт під назвою WASP-193b вразив дослідників своєю легкістю та “пухнастістю”, хоча він значно більший за нашого газового гіганта Юпітера.

Ця планета, знаходячись за межами нашої Сонячної системи, виявилася другою за найменшою щільністю серед відомих планет. WASP-193b, яка, за словами вчених, має переважно воднево-гелієвий склад, і залишається загадкою через свій розмір, який значно перевищує Юпітер.

Фото: NASA/ESA/CSA

Провідний автор дослідження Халід Баркауї з MIT наголосив, що планета в основному складається з легких газів, а не з твердих речовин, тому вона надзвичайно “пухнаста”.

Вченим доведеться провести додаткові спостереження, щоб докладніше вивчити цю “пухнасту” планету, яка може бути ідеальним об’єктом для вивчення формування та еволюції планет.

Хоча WASP-193b може здаватися захопливою для вчених, її надмірна спека робить її несприятливою для життя, оскільки на ній – надто гаряче для рідкої води.

Фото: NASA/ESA/CSA

Лідер фракції “Європейська солідарність” Петро Порошенко придбав для Сил оборони 80 “Мавіків” з тепловізорами, а також мікросхеми для 2000 детекторів дронів “Ванільний цукорок”. 

Катар передасть Збройним силам України 24 самохідні гаубиці PzH ​​2000 у межах угоди з урядом Німеччини, повідомляє видання з посиланням на власні джерела. Натомість отримає від Берліна партії нових машин.

В Україні станом на 16 вересня вже намолочено 39,06 млн тонн нового врожаю на площі у 10,9 млн га.

16 вересня президентка Молдови Мая Санду перервала своє інтерв’ю в етері через землетрус під час прямої трансляції.

Комітет Верховної Ради з питань фінансів, податкової та митної політики рекомендував парламенту проголосувати у другому читанні за законопроєкт №11474 про особливості продажу пакетів акцій, що належать державі у статутному капіталі банків.