У Держприкордонслужбі показали ексклюзивні кадри боїв за Вовчанськ (Відео)

Джерело: ДПСУ

У Державній прикордонній службі України показали ексклюзивні кадри боїв за Вовчанськ Харківської області.

На відео – бійці ДПСУ прориваються через вогонь противника на підсилення до побратимів.

Додамо, що у північній частині міста Вовчанськ, де тривають активні бої, російські військові беруть у полон та розстрілюють цивільних мешканців.

За повідомленням міністра внутрішніх справ, до сьогодні у цій частині міста тривала евакуація: поліціянти вивозили людей навіть попри ворожі обстріли.

“Станом на зараз, за оперативною інформацією, російські військові, які намагалися закріпитись у місті, не дозволяли місцевим мешканцям евакуйовуватися: людей почали викрадати та зганяти до підвалів”, – повідомив Клименко.

Щобільше, правоохоронцям відомо про перші випадки розстрілу цивільних українців російськими військовими.

Зокрема від рук окупантів загинув чоловік, який намагався пішки вийти із Вовчанська, відмовившись виконувати накази росіян.

“Слідчі Національної поліції України у Харківської області розпочали кримінальне провадження за фактами порушення правил та звичаїв війни”, – наголосив Клименко.

Він додав, що евакуаційні групи Нацполіції продовжують працювати у Вовчанську – попри інтенсивні бої та намагаються забезпечити евакуацію мирних.

Зауважимо, що, за даними Генштабу від початку доби, 16 травня, ЗСУ продовжують виконання бойових завдань в межах міської забудови Вовчанська в північній частині міста, тримають ворога під вогневим контролем. Дії тривають, ситуація контрольована.

На полігоні під Ульмом українські військові проходять курси першої допомоги на полі бою. Для навчання закупили п’ять силіконових інтерактивних манекенів Simman 3G plus. Ціна однієї штуки – 100 000 євро, маса – 80 кг. 

Фотографи Влада та Костянтин Ліберови оприлюднили світлини українських військових, котрі лиш нещодавно повернулися з російського полону. Виснажені, у російському полоні армійці втрачають по 20, 30, а дехто навіть 40 кг. Українська сторона дотримується Женевської конвенції і закликає світову спільноту примусити РФ до виконання міжнародних обов’язків.

Президент Казахстану Касим-Жомарт Токаєв закликав канцлера Німеччини Олафа Шольца, котрий нині перебуває з візитом у країні, відмовитися від ідеї про те, що Росія може зазнати поразки на полі бою, і підтримати мирний план Китаю щодо України.

У НЕК “Укренерго” поінформували, що 17 вересня заходи обмеження споживання не прогнозуються. У компанії закликали споживати електроенергію ощадливо протягом всієї доби.

15 вересня відбувся останній день щорічної міжнародної виставки сучасного мистецтва viennacontemporary. Подія об’єднала провідних художників,…