ЗС РФ атакували Вовчанську громаду касетними боєприпасами: поранено очільника МВА

Джерело: глава Харківської ОВА Олег Синєгубов

У четвер, 16 травня, російські військові здійснили удари касетними боєприпасами по селищу Вовчанської громади на Харківщині. Напад призвів до травм серед медичного персоналу, водіїв та очільника міської військової адміністрації Тамаза Гамбарашвілі.

За інформацією, під час атаки у селищі працювали волонтери та цивільні екстрені служби. П’ятеро людей постраждали внаслідок цих подій, серед них — двоє медиків, двоє водіїв та начальник Вовчанської міської військової адміністрації Тамаз Гамбарашвілі.

Додамо, що у північній частині міста Вовчанськ, де тривають активні бої, російські військові беруть у полон та розстрілюють цивільних мешканців.

Зауважимо, що, за даними Генштабу від початку доби, 16 травня, ЗСУ продовжують виконання бойових завдань в межах міської забудови Вовчанська в північній частині міста, тримають ворога під вогневим контролем. Дії тривають, ситуація контрольована.

У ДСНС повідомили, що 16 жовтня понад 40 рятувальників поповнили банк крові, котра наразі так потрібна нашим військовим.

17 жовтня президент Володимир Зеленський підписав закон “Про внесення змін до Митного кодексу щодо запровадження атестації посадових осіб митних органів” щодо “перезавантаження” митниці.

Громадянин Ірландії Роберт Діґан на псевдо Ірландець, загинув на полі бою 17 вересня, залишивши за собою спадщину хоробрості та вірності. Його побратими вшанували шлях від ірландського рейнджера до українського захисника.

У Генеральному штабі ЗСУ поінформували про ситуацію на фронті станом на 22:00 17 жовтня. З початку доби загальна кількість бойових зіткнень вздовж всієї лінії фронту зросла до 191.

Виробничі потужності української дронової індустрії збільшилися у десять разів у 2024 році проти 2023 року. Про це повідомляє відомство з посиланням на дослідження дронової індустрії від Київської школи економіки та Brave1.