Британські розвідники оцінили, як відставка Шойгу вплине на війну в Україні

Джерело: Міноборони Великої Британії

У британській розвідці оцінили кадрові перестановки у російському уряді, зокрема серед очільників безпекових відомств.

Зокрема у результаті кадрових змін посаду міністра оборони РФ замість Сергія Шойгу тепер обійматиме перший віцепрем’єр-міністр РФ Андрій Бєлоусов. Натомість Шойгу обійме посаду секретаря ради безпеки РФ замість Миколи Патрушева. Патрушеву, своєю чергою, дали посаду заступника президента РФ.

І Шойгу, і Патрушев, зауважили розвідники, є давніми союзниками Путіна.

“Бєлоусов – професійний економіст без військового досвіду. Він був першим віцепрем’єром від січня 2020 року, а до цього – помічником президента з екоомічних питань. Цілком імовірно, що його призначено для забезпечення більшої ефективності витрат на оборону та забезпечення тіснішої координації між галузями оборонної промисловості та потребами ЗС РФ”, – вважають британські розвідники.

Фахівці вважають, що це завдання буде складним для Бєлоусова через високий рівень корупції у міноборони та збройних силах.

“Заміна міністра навряд чи матиме серйозний негайний вплив на проведення війни в Україні. Оскільки Путін також оголосив, що не буде жодних змін у генштабі ЗС РФ, сьогоднішній підхід до війни, імовірно, збережеться”, – резюмували фахівці.

  • Аналітики попереджають, що наступ РФ на Харківщині виглядає як спроба втягнути в бій та виснажити обмежені резерви українських Сил оборони перед початком основного літнього наступу. Наразі російські війська здійснюють нарощування сил поблизу Сумщини.

Опитування YouGov про неполітичні риси демонструє те, як виборці сприймають президента США Джо Байдена і його опонента на виборах Дональда Трампа як людей, а не просто як політиків.

Президент Південної Кореї Юн Сок Йоль має намір привернути увагу до поглиблення військового співробітництва між Північною Кореєю та Росією. Для цього він виступить під час саміту НАТО, який відбудеться у Вашингтоні 10-11 липня.

На півночі Австралії після повені крокодил почав кидатися на людей. Тамтешня влада застрелила тварину, а одна з громад приготувала з неї традиційну страву.

Спікер оперативно-стратегічного угрупування військ “Хотиця” Назар Волошин заперечив дані Forbes щодо втрати 99 тисяч ЗС РФ у боях за Часів Яр. Він сказав, що за три місяці ворожі втрати складають близько 5 тисяч. 

Команда програмістів подала позов до окружного суду США проти американського репера Каньє і його керівника справами Майло Яннопулоса, звинувативши їх “примусовій праці та жорстокому або такому, що принижує гідність, поводженні”.