Усик – Ф’юрі: де та коли дивитись, цікаві факти та деталі бою

Джерело: Букви

В ніч з суботи, 18 травня, на неділю, 19 травня, в Саудівській Аравії відбудеться бій між українським боксером, чемпіоном світу в надважкій вазі за версіями WBO, WBA, IBO та IBF Олександром Усиком та британцем, володарем пояса WBC Тайсоном Ф’юрі за звання абсолютного чемпіона світу у суперважкій вазі.

Спершу бій запланували на 17 лютого, однак через травму, яку Ф’юрі отримав під час одного зі спарингів, його довелося перенести.

16 травня Олександр Усик та Тайсон Ф’юрі не провели дуель поглядів після спільної пресконференції. Британець відмовився від традиційного жесту.

Ф‘юрі танцював, робив все, що завгодно, тоді як українець стояв непохитно.

Після битви поглядів Усик з’явився з прапором підрозділу ГУР “Кабул 9”.

Фото з відкритих джерел

17 травня, пройшла офіційна церемонія зважування напередодні бою. Усик прибув у вишиванці. На спині в боксера був зображений портрет військового Олександра Мацієвського, якого розстріляли росіяни за слова “Слава Україні”, та присвячений йому вірш.

За результатами зважування, Ф’юрі переважив Усика на 12,9 кг. Усик показав рекордну вагу в кар’єрі – 105,9 кг. Вага Ф’юрі – 118,8 кг.

Раніше Олександр Усик висловив сподівання, що його бій з володарем пояса WBC Тайсоном Ф’юрі підніме дух українських солдатів на передовій.

Захисники України, серед яких – енергетики, шахтарі, металурги, ветерани оборони Маріуполя, приїхали до Саудівської Аравії, аби підтримати українського боксера.

Для Усика цей бій стане шостим після переходу до гевівейту. Зараз український боксер вважається непереможним.

Однак Тайсон Ф’юрі ще жодного разу у своїй професійній кар’єрі не програвав. У нього була лише одна нічия – в його першому поєдинку проти Діонтея Вайлдера переможця не визначили.

Бій Усика і Ф’юрі вважають історичним, оскільки переможець бою стане першим абсолютним чемпіоном у гевівейті з 1999 року та першим в історії, хто об’єднає одразу чотири основних пояси в дивізіоні.

Де та коли дивитись?

Ексклюзивним транслятором поєдинку між Усиком і Ф’юрі на території України став медіасервіс MEGOGO.

Подивитися бій можна буде за передплатами “Легка”, “Оптимальна”, “Максимальна” та “Спорт”. Трансляція буде доступна в розділі “Спорт”, на власному каналі “MEGOGO Гонг” та на окремому поп-ап-каналі у розділі “Телебачення”, який з’явиться на сервісі у день події.

Початок боксерського вечора — о 19:00 за київським часом. Перед боєм Усик — Ф’юрі відбудеться дев’ять поєдинків.

Трансляція бою Усик — Ф’юрі розпочнеться о 00:30 за київським часом, але поєдинок відбудеться пізніше. Точний час початку бою невідомий, оскільки це залежить від попередніх поєдинків.

Станом на 22:00 в суботу, 7 вересня, за поточну добу по всій лінії фронту відбулося 168 бойових зіткнень. 

Наступ України на Курську область здивував союзників швидким успіхом, спростувавши думку про глухий кут у війні та поставивши під сумнів обіцянки Путіна захищати російську територію. Однак через місяць західні офіційні особи досі не розуміють кінцевої мети Києва щодо 1 300 кв. км, які він контролює. Деякі побоюються, що Україна може втратити ці території, якщо Росія розпочне масштабний контрнаступ.

За даними ЗМІ, українські військові почали контратаки під Покровськом на Донеччині, де російські окупаційні війська невпинно наступали упродовж кількох місяців.

Міністерство оборони США в п’ятницю, 6 вересня, оголосило про новий пакет допомоги Україні вартістю 250 мільйонів доларів в рамках програми президентських повноважень (PDA).

У Павлограді на Дніпропетровщині до 50 зросла кількість постраждалих внаслідок ранкового обстрілу РФ. Ворог вдарив по місту кількома балістичними ракетами.