ЄС заборонив розповсюдження чотирьох пов’язаних із Росією ЗМІ

Джерело: Reuters

Європейський Союз заявив, що зупиняє розповсюдження чотирьох пов’язаних із Росією ЗМІ в ЄС, зокрема “Голосу Європи”, “РИА Новости”, газети “Известия” та “Російської газети”.

В заяві Європейської Ради зазначено, що ці ЗМІ “зіграли важливу роль у розгортанні та підтримці агресивної війни Росії проти України”.

Раніше блок ввів санкції проти російських державних ЗМІ Russia Today і Sputnik.

Ця заборона є частиною запланованого 14-го пакету санкцій проти Росії через її повномасштабне вторгнення в Україну.

  • У п’ятницю, 17 травня, Велика Британія оголосила про введення санкцій проти трьох компаній і однієї особи через “незаконну торгівлю зброєю в обмін на нафту” між Росією та Північною Кореєю.
  • Чеська спецслужба викрила пропагандистську мережу, яку фінансує Москва.
  • Упродовж 2023 року Росія витратила 58 мільярдів рублів або ; близько пів мільярда доларів на створення пропаганди так званими “некомерційними” організаціями.

ДСНС спільно з партнерами створили мобільну гру “Рятівничок”, що навчає дітей, віком від 6 до 12 років, важливих правил пожежної безпеки і тим самим розповідає, як діяти під час різних надзвичайних ситуацій, що можуть виникнути у реальному житті.

Журналісти “Схем” оприлюднили супутникові знімки Planet Labs від 18 вересня об 11:30 за київським часом, на яких видно масштабне задимлення на території військової частини №11777. Саме ця частина відповідає за склад Головного ракетно-артилерійського управління міністерства оборони РФ.

Російське військове командування перекинуло кораблі Чорноморського флоту з Новоросійська через загрозу ударів далекобійними ракетами з боку Збройних сил України.

Голова ОВА Олег Синєгубов поінформував, що регіон отримав нові інклюзивні автобуси, придбані за державну субвенцію та місцеві бюджети. Вони забезпечать підвіз учнів для п’яти освітніх закладів у громадах Лозівського і Красноградського районів.

У Центрі національного спротиву повідомили, що російський депутат оприлюднив унікальну інформацію про втрати росіян та підтвердив використання шкіл як військових баз.