У Києві відбувся фестиваль Old Car Land, де показали сотні унікальних ретро-автомобілів

Джерело: Букви

У Києві відбувся фестиваль Old Car Land, який зібрав сотні унікальних ретро-автомобілів, мотоциклів, вантажівок та військової техніки. Відвідувачі мали можливість не лише побачити на власні очі історичні транспортні засоби, але й поспілкуватися з їхніми власниками.

Фото: Букви

Фестиваль відбувся на території виставкового центру “АККО Інтернешнл”. На заході були представлені рідкісні автомобілі, мотоцикли, вантажівки, автобуси та військова техніка, деякі з яких мають вік понад 90 років. Багато з експонатів мали цікаву історію, належали відомим особистостям, брали участь у кіно або перебували на службі в державних структурах.

Фото: Букви

Цьогорічний фестиваль був присвячений пам’яті загиблого героя та співорганізатора Old Car Land Володимира Мукана. У межах заходу організатори також зібрали кошти для підтримки 118-ї окремої бригади сил територіальної оборони Збройних Сил України.

Фото: Букви

Вартість квитків на фестиваль становила 300 грн для дорослих та 200 грн для пенсіонерів, школярів та студентів. Діти до 6 років, учасники бойових дій, а також особи з інвалідністю мали можливість відвідати фестиваль безплатно. Виставка була представлена з 17 по 19 травня 2024 року з 10:00 до 19:00.

Фото: Букви

Фото: Букви

Фото: Букви

Фото: Букви

Фото: Букви

Фото: Букви

Фото: Букви

Фото: Букви

Фото: Букви

Фото: Букви

Фото: Букви

Фото: Букви

Фото: Букви

Фото: Букви

Фото: Букви8

На полігоні під Ульмом українські військові проходять курси першої допомоги на полі бою. Для навчання закупили п’ять силіконових інтерактивних манекенів Simman 3G plus. Ціна однієї штуки – 100 000 євро, маса – 80 кг. 

Фотографи Влада та Костянтин Ліберови оприлюднили світлини українських військових, котрі лиш нещодавно повернулися з російського полону. Виснажені, у російському полоні армійці втрачають по 20, 30, а дехто навіть 40 кг. Українська сторона дотримується Женевської конвенції і закликає світову спільноту примусити РФ до виконання міжнародних обов’язків.

Президент Казахстану Касим-Жомарт Токаєв закликав канцлера Німеччини Олафа Шольца, котрий нині перебуває з візитом у країні, відмовитися від ідеї про те, що Росія може зазнати поразки на полі бою, і підтримати мирний план Китаю щодо України.

У НЕК “Укренерго” поінформували, що 17 вересня заходи обмеження споживання не прогнозуються. У компанії закликали споживати електроенергію ощадливо протягом всієї доби.

15 вересня відбувся останній день щорічної міжнародної виставки сучасного мистецтва viennacontemporary. Подія об’єднала провідних художників,…