Життю прем’єр-міністра Словаччини Роберту Фіцо більше нічого не загрожує

Джерело: Bloomberg

Прем’єр-міністру Словаччини Роберту Фіцо більше не загрожує життя після того, як його спробували вбити. Стан Фіцо залишається “дуже серйозним“, а його відновлення займе багато часу, заявив міністр оборони Роберт Калінак.

“Найгірше, чого ми боялися, на цей момент минуло”, – сказав Калінак.

Нагадаємо, що 71-річний підозрюваний здійснив п’ять пострілів у прем’єр-міністра, коли той підійшов до натовпу після засідання уряду в місті Гандлова.

Обраний президент Пітер Пеллегріні оголосив, що запланований круглий стіл за участю представників усіх парламентських партій, швидше за все, не відбудеться у вівторок. Пеллегріні намагався організувати цю зустріч із колишньою президенткою Зузаною Чапутовою, щоб заспокоїти ситуацію у країні.

“Мені дуже прикро, але я повинен сказати це цілком відверто: явно не настав час для круглого столу з представниками всіх парламентських партій”, – сказав Пеллегріні.

В зоопарку у Балтіморі (штат Меріленд, США) помер африканський пінгвін, який допоміг врятувати свій вид від вимирання, залишивши після себе понад 200 нащадків, та проживши набагато довше, ніж очікувалося.

Протягом дня, 7 вересня, армія РФ здійснила 76 обстрілів прикордонних територій і населених пунктів Сумської області. Зафіксовано 140 вибухів. 

Міністерство юстиції США повідомила, що в Канаді пакистанцю висунуто кримінальне звинувачення за нібито планування масового розстрілу євреїв у Нью-Йорку в річницю нападу ХАМАС в Ізраїлі 7 жовтня 2023 року.

Станом на 22:00 в суботу, 7 вересня, за поточну добу по всій лінії фронту відбулося 168 бойових зіткнень. 

В новому iPhone 16 від Apple використовуватимуть технологію нового покоління чіпів Arm, що стане останнім кроком у прагненні технологічного гіганта запровадити функції генеративного штучного інтелекту у своїх смартфонах.