Китай запровадив санкції проти трьох оборонних компаній США

Джерело: Reuters

Міністерство торгівлі Китаю оголосило про введення санкцій проти трьох американських оборонних компаній, заборонивши їм імпорт та експорт, а також нові інвестиції в Китаї. Під санкції потрапили General Atomics Aeronautical Systems, General Dynamics Land Systems та Boeing Defense, Space & Security.

Відповідно до заяви міністерства, General Atomics Aeronautical Systems включена до списку ненадійних організацій через продаж зброї Тайваню. General Dynamics Land Systems також була додана до цього списку з подібних причин.

Китайські державні ЗМІ повідомляють, що ще Boeing Defense, Space & Security потрапила до переліку санкцій. Вони передбачають заборону на в’їзд до Китаю для вищих керівників цих компаній, анулювання їхніх дозволів на роботу, статусу гостя та проживання. Будь-які відповідні заявки від цих осіб не будуть схвалюватися.

Американський телерепортер Боб Ван Діллен, перервав свій прямий ефір про ураган “Хелен”, щоб врятувати жінку з автомобіля, що застряг у воді. На відео він стоїть під дощем з затопленим авто за спиною і розповідає, як жінка потрапила в небезпечну зону.

Артем Ковбасинський, 24-річний артист Клайпедського державного музичного театру, що в Литві, загинув на фронті 27 вересня. За словами друзів, він повернувся в Україну з Литви на початку війни. Артем вважав, що жити спокійно з коханою, доки в Україні війна — означає втратити гідність.

“Хезболла” опублікувала заяву, в якій підтвердила смерть свого лідера Хасана Насралли. Це поклало край його 32-річному перебуванню на посаді лідера угруповання.

Євросоюз рекомендує авіакомпаніям уникати повітряного простору Лівану та Ізраїля протягом найближчого місяця.

У Московській області було ліквідовано полковника Збройних сил Росії Олексія Коломєйцева, керівника 924-го державного центру безпілотної авіації.