У Південній Кореї заборонили пісню про Кім Чен Ина, яка стала вірусною у соцмережах

Джерело: The Guardian

Південна Корея заборонила у країні пісню “Friendly Father”, яка прославляє північнокорейського лідера Кім Чен Ина.

“Friendly Father” (Дружелюбний батько) стала хітом у соцмережі TikTok та інших платформах по всьому світу.

Однак ставшу вірусною пісню заборонили у Південній Кореї. Регулятор країни зазначив, що відео на пісню представляє “типовий контент, пов’язаний з психологічною війною проти Південної Кореї, оскільки воно опубліковане на каналі для зв’язку з зовнішнім світом та зосереджене на односторонньому ідолопоклонстві та прославленні Кіма”.

Рішення про заборону було ухвалено після того, як спецслужби провели перевірку відео на ймовірне порушення закону.

Пісню “Friendly Father” представили у квітні на державному телебаченні КНДР. На відео до пісні показують солдатів та школярів, які вигукують “Заспіваймо, Кім Чен Ин великий лідер” та “Похвалімось Кім Чен Ином, дружелюбним батьком”.

  • Лідер КНДР Кім Чен Ин заявив про законне право знищити Південну Корею, усунувши концепцію мирного об’єднання з національної політики Північної Кореї.

В зоопарку у Балтіморі (штат Меріленд, США) помер африканський пінгвін, який допоміг врятувати свій вид від вимирання, залишивши після себе понад 200 нащадків, та проживши набагато довше, ніж очікувалося.

Протягом дня, 7 вересня, армія РФ здійснила 76 обстрілів прикордонних територій і населених пунктів Сумської області. Зафіксовано 140 вибухів. 

Міністерство юстиції США повідомила, що в Канаді пакистанцю висунуто кримінальне звинувачення за нібито планування масового розстрілу євреїв у Нью-Йорку в річницю нападу ХАМАС в Ізраїлі 7 жовтня 2023 року.

Станом на 22:00 в суботу, 7 вересня, за поточну добу по всій лінії фронту відбулося 168 бойових зіткнень. 

В новому iPhone 16 від Apple використовуватимуть технологію нового покоління чіпів Arm, що стане останнім кроком у прагненні технологічного гіганта запровадити функції генеративного штучного інтелекту у своїх смартфонах.