У Стамбулі зняли з літака чоловіка з валізою, повною скорпіонів та отруйних павуків

Джерело: Independent

Турецька поліція заарештувала чоловіка при спробі сісти на літак у Стамбулі із валізою, повною отруйних павуків і скорпіонів.

За даними видання, в багажу чоловік мав десятки мішків, які містили близько 1500 цінних скорпіонів і павуків, у тому числі тарантулів, а також десятки пластикових пляшок з невизначеною рідиною.

Порушником виявився куратор історичного музею США Лоренцо Прендіні, пишуть турецькі ЗМІ.

На сайті музею Прендіні представлений як куратор колекцій павуків, скорпіонів і багатоніжок. Також там вказано, що його дослідження павуків і скорпіонів привели чоловіка в понад 30 країн.

У поліції заявили, що вилучені екземпляри були ендемічними для Туреччини, їх ДНК можна було скопіювати, а їхні отрути видоїти для виготовлення ліків. Підозрюваному загрожує звинувачення відповідно до закону про боротьбу з контрабандою.

“Зрозуміло, що ці ліки мають дуже високу фінансову цінність, і тому вивезення цих видів тварин за кордон суворо заборонено”, — йдеться в повідомленні поліції.

У Києві станом на 15:46 кількість загиблих зросла до 20 людей. Ще 61 людина зазнала поранень. 

Президент України Володимир Зеленський та прем’єр-міністр Польщі Дональд Туск підписали угоду про гарантії безпеки у Варшаві.

Через ранкові атаки РФ по цивільній інфраструктурі України наша держава ініціює скликання надзвичайного засідання Ради безпеки ООН.

Станом на 15:00 внаслідок масованих ударів РФ по Україні, зокрема Києву та Кривому Рогу, загинуло щонайменше 28 осіб. Ще 112 людей зазнали поранень.

У Москві заявили, що масованою атакою 8 липня помстилися Україні за удари по об’єктах енергетики у Росії.