На Черкащині викрили медиків, які оформили фіктивну інвалідність сину посадовця

Джерело: Нацполіція України

У Черкаській області правоохоронці викрили та повідомили про підозру п’ятьом медикам, які видали сину посадовця фіктивну довідку про інвалідність.

Під слідством опинилися терапевт, невропатолог, хірург та офтальмолог обласного центру медико-соціальної експертизи, а також ортопеди-травматологи міської лікарні. Серед підозрюваних опинились представники МСЕК та завідувач травматологічного відділення медичного закладу.

П’ятьом медикам інкримінують службове підроблення, ще одному – підроблення документів.

За даними правоохоронців, медики внесли до офіційних документів неправдиві відомості для присвоєння пацієнту групи інвалідності.

Пацієнт, який побажав отримати довідку про інвалідність – 27-річний син одного з посадовців органу місцевого самоврядування у Черкаській області. Відповідно до встановленого лікарем-травматологом діагнозу, у чоловіка виявили порушення функції опорно-рухового апарату.

На підставі цього висновку пацієнта направили на медико-соціальну експертну комісію, представники якої власними підписами засвідчили у молодого чоловіка наявність захворювання, яке відноситься до II групи інвалідності.

На підставі зібраних доказів чотирьом представникам МСЕК та завідувачу травматологічного відділення поліцейські повідомили підозри за ч. 2 ст. 28 ч. 1 ст. 366 (Службове підроблення), а лікарю-травматологу центральної міської лікарні — за ч. 3 ст. 358 (Підроблення документів, печаток, штампів та бланків, збут чи використання підроблених документів, печаток, штампів) Кримінального кодексу України.

Через необережність косметологині загинула жінка, що прийшла до неї на процедуру. Причиною стало гостре отруєння анестетиком.

Колишній генсек НАТО Єнс Столтенберг заявив, що Україна може стати членом альянсу, навіть попри триваючу повномасштабну війну.

Члени банди з автоматами увірвалися в місто Понт-Сонде, вбивши щонайменше 70 осіб і змусивши понад 6000 людей тікати. Лідер банди “Гран Гріф” Лаксон Елан заявив, що це була помста за пасивність цивільних під час нападів поліції на його людей.

Три нідерландські активістки закликають вшанувати пам’ять невинних жінок, які стали жертвами полювання на відьом у XV-XVII століттях, встановивши національний пам’ятник.

Дональд Трамп, колишній президент США, а нині кандидат від Республіканської партії, вважає, що Ізраїль має атакувати іранські ядерні об’єкти у відповідь на запуск балістичних ракет з Ірану.