Літак Singapore Airlines здійснив екстрену посадку: один пасажир загинув і 30 поранені

Джерело: ВВС

Рейс авіакомпанії Singapore Airlines, який прямував з Лондона, здійснив екстрену посадку в Бангкоку через сильну турбулентність, один пасажир на борту загинув.

За даними авіакомпанії, на борту літака Boeing 777-300ER, який виконував рейс SQ 321, перебували 211 пасажирів та 18 членів екіпажу. Літак прямував до Сінгапуру, але був перенаправлений до Бангкоку і приземлився о 15:45 за місцевим часом у вівторок, 21 травня.

Як розповіли в компанії, вони співпрацюють з владою Таїланду для надання медичної допомоги пасажирам. Також авіакомпанія направила до Бангкока команду для надання будь-якої додаткової допомоги, яка може знадобитися.

Тайські ЗМІ повідомляли про 30 постраждалих, тоді як Singapore Airlines не уточнювала, скільки саме людей отримали поранення.

Що саме стало причиною смерті на борту літака, поки невідомо.

Зазначається, що турбулентність є частиною польоту, однак серйозні інциденти трапляються рідко, і невелика тряска під час польоту зазвичай не викликає занепокоєння. Іноді її можна передбачити, а пілоти зв’язуються один з одним, щоб заздалегідь попередити, – але вона також може з’явитися з нізвідки. Попри те, що це погодне явище, турбулентність може виникнути будь-де і за будь-яких умов.

В зоопарку у Балтіморі (штат Меріленд, США) помер африканський пінгвін, який допоміг врятувати свій вид від вимирання, залишивши після себе понад 200 нащадків, та проживши набагато довше, ніж очікувалося.

Протягом дня, 7 вересня, армія РФ здійснила 76 обстрілів прикордонних територій і населених пунктів Сумської області. Зафіксовано 140 вибухів. 

Міністерство юстиції США повідомила, що в Канаді пакистанцю висунуто кримінальне звинувачення за нібито планування масового розстрілу євреїв у Нью-Йорку в річницю нападу ХАМАС в Ізраїлі 7 жовтня 2023 року.

Станом на 22:00 в суботу, 7 вересня, за поточну добу по всій лінії фронту відбулося 168 бойових зіткнень. 

В новому iPhone 16 від Apple використовуватимуть технологію нового покоління чіпів Arm, що стане останнім кроком у прагненні технологічного гіганта запровадити функції генеративного штучного інтелекту у своїх смартфонах.