Під обстрілом росіян у Харкові опинилася друкарня видавництва Vivat

Джерело: Харківська обласна військова адміністрація у Telegram та генеральна директорка видавництва Юлія Орлова у Telegram

23 травня під російським обстрілом у Харкові опинилася друкарня видавництва Vivat, де на той час перебували люди.

“Окупанти вдарили по цивільному підприємству, яке займається звичайним друком… Є загоряння цеху з папером”, – писала ХОВА.

Станом на момент публікації новини було відомо про шість загиблих та 16 поранених.

“Так, це наша друкарня. Зараз пожежа. Розбирають завали і рятують людей”, – зазначила гендиректорка Vivat.

Фото: Медіагрупа Накипіло. Харків / Ігор Лептгуа

У друкарні додали, що ЗС РФ атакували типографію Фактор-друк, яка входить до групи компаній Фактор, як і Vivat і книгарні Vivat.

“Це один з найбільших типографських комплексів повного циклу d Європі, тож друкуються там не лише книжки видавництва Vivat, а й практично усіх українських видавництв. Зараз розгорніть свої книжки на останніх сторінках — і гляньте, скільки з них надруковані у Фактор-друк. Обіцяємо, ви будете здивовані, як їх багато. Якщо хочете підтримати типографію – сфотографуйте ці книжки і викладіть у своїх соцмережах. Видавництва і книгарні можуть також долучатися”, – йдеться у повідомленні.

Фото: Медіагрупа Накипіло. Харків / Ігор Лептгуа

Раніше президент Володимир Зеленський повідомляв, що по Харкову та області ворог випустив одразу 15 ракет. Попередньо ворог атакував ракетами С-300.

Фото: Медіагрупа Накипіло. Харків / Ігор Лептгуа

Фото: Медіагрупа Накипіло. Харків / Ігор Лептгуа

  • 22 травня російські окупанти атакували Харків, внаслідок чого відомо про десятьох поранених, також є руйнування цивільної інфраструктури. У Харківській ОВА показали наслідки ворожого обстрілу міста.

Естонія, Латвія, Литва та Польща шукатимуть фінансування ЄС для будівництва мережі бункерів, загороджень, розподільних ліній і військових складів уздовж своїх кордонів з Росією та Білоруссю, повідомила Естонія.

Президент Грузії та лідери опозиції висловили свої обурення з приводу реклами, оприлюдненої правлячою партією, яка використала фотографії руйнувань в Україні, нібито стверджуючи, що тільки вона може зберегти мир з Росією.

Згідно з новими польськими освітніми правилами, від 1 вересня українські учні, які знайшли прихисток у Польщі, зобовʼязані вчитись у польській школі.

Окупанти в суботу, 28 вересня, завдали авіаудару по Слатиному Харківської області. Загинули троє людей, ще щонайменше троє поранених.

Станом на 16:00 в суботу, 28 вересня, на даний час по всій лінії фронту відбулося 66 атак. Основні зусилля окупанти і далі прикладають на Покровському напрямку, де провели третину від усіх атак на території України. Окрім того, окупанти активно діють на Лиманському, Курахівському та Времівському напрямках.