Папа Римський визнав друге диво хлопцю, який помер у 15-річному віці від лейкемії

Джерело: Reuters

Папа Римський Франциск визнав друге диво Карлу Акутісу, який помер у 15-річному віці внаслідок лейкемії. Це означає, що тепер його можуть визнати святим.

Понтифік приписав друге диво італійському підлітку, який використовував свої навички роботи з Інтернетом для розповсюдження католицької віри. Відтак хлопець може стати першим святим покоління мілленіалів.

Акутіс помер у 2006 році. Хлопець народився у Лондоні, але ріс у Мілані. Він відомий тим, що створив вебсайт для парафіян. Неофіційно його називали “Божим інфлюенсером”.

Рішення про визнання другого дива Франциск ухвалив на зустрічі з головою відділу святих Ватикану кардиналом Марчелло Семераро.

Акутіса беатифікували у 2020 році – після того, як було визнано, що він створив диво. Визнання другого дива означає, що особу можуть піднести до лику святих. Водночас у Ватикані поки що не повідомили, коли це може статись.

Католицька церква навчає, що творити диво може лише Бог, але святі, які, за Біблією, перебувають поруч з Богом, просять у нього за людей, які їм моляться. Зазвичай, дивом вважають зцілення людини, яке не можна пояснити впливом медицини.

Речниця теруправління ДБР у Хмельницькому Катерина Герасімук розповіла, що ДБР вивчає список “ухилянтів”, який знайшли під час обшуків у кабінеті керівниці Хмельницького обласного центру МСЕК Тетяни Крупи. 

Станом на 16:00 суботи, 5 жовтня, від початку доби по всій лінії фронту зафіксували 67 бойових зіткнень. Найгарячішим залишається Покровський напрямок.

Цього тижня три українські атомні станції уклали угоди на зведення захисних споруд. Попри те, що Хмельницька — це найменша АЕС в Україні (має в експлуатації 2 енергоблоки), витрати на її захист сягнуть 1,7 мільярда гривень. Це найбільша сума серед усіх станцій.

Улітку 2024 року російські окупанти стратили чотирьох українських військових на території агрегатного заводу у Вовчанську за наказом командування.

Президента Аргентини Хав’єра Мілея звинуватили у плагіаті частини його нещодавньої промови на Генеральній асамблеї ООН, яка нагадує слова з політичного серіалу “Західне крило” (The West Wing).