Мер Івано-Франківська поскаржився на дефіцит комунальників: понад 300 – в лавах ЗСУ

Джерело: Руслан Марцінків в етері радіо “Західний полюс”

Міський голова Івано-Франківська Руслан Марцінків розповів, що в комунальних підприємствах не вистачає працівників. Нині до лав Збройних сил України долучилися понад три сотні комунальників.

“Є велика проблема у людському ресурсі. Все-таки відчувається нестача 282 працівників на наших комунальних підприємствах. Зараз до цієї кількості додалися ще 16 працівників, яких нещодавно мобілізували”, — зазначив Марцінків.

За його словами, проблема також полягає у тому, що люди середнього віку не дуже хочуть йти працювати у комунальні служби.

“А люди старшого віку чи жінки не завжди можуть виконувати цю роботу. Тому стараємося десь більше навантажувати бригаду, яка косить траву. Але люди теж не безмірні. Тому зараз ми покосили понад 50% трави. Решту покосимо, думаю, до двох тижнів”, — пояснив мер.

Додав, що найбільше вакансій зараз у трьох комунальних підприємствах — “Муніципальна дорожня компанія”, “Благоустрій” та “Електроавтотранс”.

У ДСНС повідомили, що 16 жовтня понад 40 рятувальників поповнили банк крові, котра наразі так потрібна нашим військовим.

17 жовтня президент Володимир Зеленський підписав закон “Про внесення змін до Митного кодексу щодо запровадження атестації посадових осіб митних органів” щодо “перезавантаження” митниці.

Громадянин Ірландії Роберт Діґан на псевдо Ірландець, загинув на полі бою 17 вересня, залишивши за собою спадщину хоробрості та вірності. Його побратими вшанували шлях від ірландського рейнджера до українського захисника.

У Генеральному штабі ЗСУ поінформували про ситуацію на фронті станом на 22:00 17 жовтня. З початку доби загальна кількість бойових зіткнень вздовж всієї лінії фронту зросла до 191.

Виробничі потужності української дронової індустрії збільшилися у десять разів у 2024 році проти 2023 року. Про це повідомляє відомство з посиланням на дослідження дронової індустрії від Київської школи економіки та Brave1.