Харків знову під російським обстрілом: у місті пролунали вибухи (доповнено)

Джерело: Ігор Терехов/Telegram

Пізно ввечері 23 травня російські війська вкотре за добу обстріляли Харків. У місті пролунало кілька потужних вибухів, повідомив очільник Харкова Ігор Терехов.

Згодом мер повідомив про повторні вибухи у місті.

Голова Харківської ОВА Олег Синєгубов закликав містян перебувати в укриттях.

Доповнено. 00:04

Терехов повідомив, що на місцях останніх двох прильотів пошкоджені нежитлові приміщення та житлові будинки, зокрема, вибиті шибки та потрощені паркани.

Станом на зараз без постраждалих.

Зазначимо, вдень, 22 травня, російські окупанти атакували Харків, є руйнування цивільної інфраструктури. У Харківській ОВА показали наслідки ворожого обстрілу міста. У ДСНС повідомили, що поранення внаслідок обстрілу отримала 21 особа, загинуло сім людей.

Президент Володимир Зеленський повідомив, що, за попередніми даними, у четвер, 23 травня, армія РФ випустила по Харкову та області одразу 15 ракет.

У квітні Терехов попередив, що Харків може повторити долю Алеппо. Він наголосив, що допомога необхідна Україні для отримання протиповітряної оборони, що важливо для запобігання можливим російським атакам.

Мер застеріг, що Росія змінила свою тактику, спрямовуючися на зруйнування енергопостачання міста і тероризування його мешканців. Зазначається, що обстріли житлових кварталів призводять до позапланових відключень електроенергії на кілька годин поспіль, ставлячи людей перед серйозними проблемами.

Протягом дня, 7 вересня, армія РФ здійснила 76 обстрілів прикордонних територій і населених пунктів Сумської області. Зафіксовано 140 вибухів. 

Станом на 22:00 в суботу, 7 вересня, за поточну добу по всій лінії фронту відбулося 168 бойових зіткнень. 

Глави зовнішніх розвідок Великої Британії та США попередили, що міжнародний світовий порядок “під загрозою, якої ми не бачили з часів холодної війни”.

Директор ЦРУ Вільямс Бернс розповів про перспективу спалаху ядерної війни на початку повномасштабного вторгнення Росії в Україну.

Португалія активно лобіює приєднання України до Європейського Союзу і хоче, щоб блок почав готуватися до можливого вступу.