Шпигував за підрозділами ЗСУ: на Донеччині затримано російського інформатора

Джерело: Служба безпеки України

СБУ затримала російського інформатора, який шпигував за українськими військовими на найгарячіших напрямках Донеччини.

Затриманий намагався з’ясувати місце розташування опорних пунктів та вогневих позицій підрозділів ЗСУ на Покровському та Курахівському напрямках.

Ці дані необхідні були ворогу для вогневого ураження позицій ЗСУ за допомогою ракет.

Втім, Служба безпеки своєчасно отримала інформацію про плани окупантів, викрила і поетапно документувала розвідувальну активність фігуранта.

Завдяки цьому було проведено додаткові заходи для убезпечення пунктів базування українських військ, а потім затримано ворожого поплічника у його власному помешканні.

За даними слідства, ним виявився місцевий житель, який дистанційно співпрацював з російською розвідкою через свою знайому у Росії.

Для комунікації між собою вони використовували анонімний чат в одній із соцмереж.

Під час обшуків у затриманого вилучено комп’ютерну техніку та мобільний телефон з доказами його злочинної діяльності.

Слідчі Служби безпеки повідомили йому про підозру за ч. 3 ст. 114-2 Кримінального кодексу України (несанкціоноване поширення інформації про направлення, переміщення зброї, озброєння та бойових припасів в Україну, рух, переміщення або розміщення ЗСУ).

Зловмисник перебуває під вартою. Йому загрожує до 12 років тюрми.

Вінтажний Ferrari Анджеліні Джолі буде виставлений на аукціоні Christie’s у Парижі 20 листопада.

У Венесуелі від жовтня почали святкувати Різдво. Міста прикрасили святковими декораціями, щоб відволікти населення від нещодавніх скандальних виборів.

Командування 123 бригади територіальної оборони проведе розслідування обставин загибелі командира батальйону Ігоря Гриба, який, як повідомляється, вчинив самогубство під час бойового завдання на Вугледарському напрямку.

Працівники Державного бюро розслідувань повідомили про підозру очільниці Хмельницького обласного центру медико-соціальної експертизи. Її взяли під варту.

Президент США Джо Байден заявив про сумнів, щодо того, що майбутні президентські вибори відбудуться “мирно”. Водночас він пообіцяв, що вони будуть “вільними та справедливими”.