У компанії Dragon Capital заявили про тиск на бізнес з боку правоохоронців

Джерело: пресслужба Dragon Capital

Найбільша інвестиційна компанія України Dragon Capital заявила про тиск на бізнес з боку правоохоронців.

“Dragon Capital – одна з найбільших груп компаній в Україні, висловлює занепокоєння з приводу продовження тиску правоохоронних органів на свій бізнес, попри численні заяви керівництва держави та Генеральної прокуратури про необхідність припинення таких практик”, – повідомили в Dragon Capital.

У заяві компанії зазначається, що впродовж останніх кількох місяців Dragon Capital відчуває, що органи Бюро економічної безпеки України проявляють підвищену увагу до діяльності торгово-розважального центру Victoria Gardens (ТРЦ VG) у Львові – одного з ключових активів Dragon Capital, придбаний компанією у турецьких бізнесменів у березні 2018 року.

“Спочатку детективи ТУ БЕБ у м. Києві у кримінальному провадженні, відкритому у 2017 році, тобто до придбання нами активу, висунули звинувачення в ухиленні від сплати податку при операції з продажу ТРЦ VG з ТОВ “Фенікс-капітал” на ТОВ “Європоліс проперті холдінг” (поточний власник ТРЦ VG)”, – йдеться у повідомленні.

Компанія Dragon Capita запевняє, що надала всі необхідні пояснення та документи. Крім того, допитано працівників компанії, зокрема у Львові із залученням детективів БЕБ у Львівській області.

Одначе, у травні цього року ТОВ “Європоліс проперті холдінг” отримало вимогу вже від детективів БЕБ у Львівській області, але вже в іншій кримінальній справі від 2017 року, щодо надання таких же самих пояснень і документів щодо тієї ж самої операції.

Після того, як ТОВ “Європоліс проперті холдінг” надало свої пояснення та нагадало про те, що згадані обставини вже були предметом розслідування іншого територіального управління БЕБ, компанія отримала від львівських детективів чергову вимогу з попередженням про можливе проведення виїмок та обшуків.

У Dragon Capital вважають, що дублювання роботи детективів БЕБ та втягування компанії в “історичні” кримінальні провадження є формою тиску на бізнес.

Компанія закликала до припинення таких практик та забезпечення сприятливих умов для ведення бізнесу в Україні.

Довідково. Dragon Capital – одна з найбільших груп компаній в Україні, яка з 2000 року працює у сфері інвестицій та фінансових послуг і надає повний спектр інвестиційно-банківських і брокерських послуг, прямих інвестицій, управління активами. Компанія має більш ніж 20-річний успішний досвід прямих інвестицій у різних секторах української економіки, у тому числі в нерухомість.

Dragon Capital Property Management – керуюча команда, що здійснює управління портфелем житлової та комерційної нерухомості компанії. На сьогодні під її управлінням знаходиться 26 об’єктів комерційної нерухомості, з них 11 об’єктів офісної нерухомості, 6 об’єктів торгової нерухомості та 9 логістичних комплексів, площею 531 тис. кв. м, що робить компанію одним із найбільших гравців ринку нерухомості в Україні.

Американська акторка Енн Гетевей підтвердила, що триває розробка фільму “Щоденники принцеси 3”, перша частина якого вийшла 23 роки тому.

Google випустив нову функцію, яка дозволить користувачам здійснювати пошук в інтернеті, знімаючи відео.

Будівництво кілометрової вежі Джидда в Саудівській Аравії, яка після завершення стане найвищим хмарочосом у світі, відновилося майже через сім років після зупинку робіт через антикорупційну чистку по всьому королівству.

За прогнозами синоптикині Наталії Діденко, в неділю, 6 жовтня, майже всю Україну накриє циклон Finny.

В партії “Слуга народу” заявили, що керівниця Хмельницького обласного центру МСЕК Тетяна Крупа, яку викрили на незаконному збагаченні, була обрана депутатом, але не є членкинею партії.