В Румунії затримали підозрюваного в шпигунстві на користь Росії

Джерело: Reuters

У п’ятницю, 24 травня, румунська прокуратура повідомила, що відкрила кримінальне розслідування проти громадянина Румунії, якого звинувачують у державній зраді та шпигунстві на користь Росії протягом понад двох років.

У заяві підрозділу з боротьби з організованою злочинністю країни DIICOT йдеться, що підозрюваний спостерігав за військовими об’єктами Румунії та НАТО поблизу округу Тулча, який знаходиться недалеко від кордону країни з Україною, починаючи з 2022 року.

Згідно з даними відомства, підозрюваний “збирав військову інформацію і фотографував переміщення військової техніки та особового складу в прикордонній зоні з Україною, яку потім відправляв дипломатам посольства Росії в Бухаресті”.

Прокуратура додала, що румунський суд схвалив арешт підозрюваного на 30 днів до завершення кримінального розслідування.

Станом на 22:00 п’ятниці, 4 жовтня, від початку цієї доби на фронті відбулося 97 бойових зіткнень. Найгарячіша ситуація на Курахівському напрямку. Також ворог активний на Покровському, Куп’янському та Лиманському напрямках.

Протягом дня, 4 жовтня, армія РФ здійснила 50 обстрілів прикордонних територій і населених пунктів Сумської області. Зафіксовано 84 вибухи. 

У п’ятницю, 4 жовтня, суд у Мінську засудив десяток осіб до тюремного ув’язнення від двох до 25 років за допомогу в скоєнні того, що Білорусь назвала “терористичним актом” на військовому аеродромі за межами столиці минулого року.

Президент України Володимир Зеленський в п’ятницю, 4 жовтня, провів засідання Ставки в Сумській області.

Днями Букви розмістили допис про родину російського окупанта, де на першому фото – неповнолітня 9-класниця…