ЄС запровадить санкції проти дев’ятьох іранських компаній за постачання БпЛА до РФ

Джерело: Reuters

У п’ятницю, 24 травня, уряди ЄС погодилися внести дев’ять іранських організацій, а також міністра оборони Ірану Мохаммада-Резу Аштіані, до списку санкцій за постачання безпілотників Росії.

Угоду, укладену між послами урядів ЄС у Брюсселі під назвою COREPER, буде оприлюднено після схвалення міністрами закордонних справ ЄС у понеділок.

“COREPER погодився з дев’ятьма записами в списку Іранського безпілотного літального апарата (БпЛА). Деякі технічні деталі все ще опрацьовуються, але Боррель оголосить про політичну угоду в Раді із закордонних справ у понеділок”, – сказав дипломат на умовах анонімності. 

Другий дипломат підтвердив, що міністр оборони Ірану Мохаммад-Реза Аштіані також є в узгодженому списку санкцій.

Санкції включають заборону на поїздки для фізичних осіб, замороження активів для фізичних і юридичних осіб та заборону надавати кошти або економічні ресурси особам, які є у списку.

Національне агентство з питань запобігання корупції виявило ознаки корупційного кримінального правопорушення в діях колишнього заступника Генерального прокурора, що свідчать про його незаконне збагачення на майже 29 млн грн.

У Генеральному штабі ЗСУ поінформували про оперативну ситуацію на фронті станом на 22:00 3 липня. З початку доби відбулося 135 бойових зіткнень.

Засновник ГО “Експертний корпус”, начальник відділу Українського інституту національної пам’яті, а нині командир роти 206 батальйону 241-ї бригади ТрО Роман Кулик закликав командування об’єктивно оцінити можливості війська та дослухатися до військових. Військовослужбовець повідомив про втрати у своїй роті через надскладні, як він наголосив, “фантастичні” задачі.

Станом на сьогодні українські міста будують не більше 20% від заявленого президентом Володимиром Зеленським 1 ГВт маневрових потужностей “до зими”.

Суд призначив черкащанці довічне позбавлення волі за держзраду. Жінка передавала ФСБ РФ дані про військові об’єкти.