У США авіакомпанія для собак здійснила перший рейс

Фото: instagram.com/barkair/

Джерело: USA Today

Перша американська авіакомпанія для собак BARK Air виконала свій дебютний рейс з Нью-Йорка до Лос-Анджелеса.

BARK Air у квітні 2024 року заснувала компанія з виробництва собачих іграшок BARK спільно зі службою чартерних рейсів.

Авіакомпанія повідомила, що вони перевозять собак будь-яких порід з їхніми власниками “комфортно та стильно”.

“Ми тут, щоб зробити революцію у польотах для собак”, – мовиться на вебсайті BARK Air.

Квитки на перший авіарейс з Нью-Йорка до Лос-Анджелеса були розпродані напрочуд швидко. Так само швидко розкуповують й авіаквитки на рейси, які відбудуться у червні.

Коментуючи перший рейс у BARK Air зауважили, що на відміну від інших рейсів, для них собаки не є просто вантажем чи тягарем для екіпажу та пасажирів.

“Тут собаки є пріоритетом”, – наголосили у компанії.

Також у компанії додали, що намагались створити рейси для собак 10 років і зараз вони впевнені, що можуть забезпечити чотирилапим ті умови перельоту, на які вони заслуговують і де їх будуть ставити на перше місце.

Варто зауважити, що ціни на авіаквитки для собак та їх власників не з дешевих. До прикладу, за міжнародний рейс в один бік потрібно заплатити 8000 доларів, а політ у США вартуватиме 6000 доларів в один бік.

Поки що запущено рейси з Нью-Йорка до Лос-Анджелеса та Лондона.

У компанії зауважують, що взяли все найкраще для першокласного польоту людини і перенаправили це на собак.

Зокрема BARK Air запевняє, що під час польоту їхнім рейсом персонал робитиме все, аби зменшити для тварини відчуття стресу, тривоги і страху. Собаки будуть забезпечені їжею і водою, та навіть спа-процедурами.

Компанія також повідомила, що екіпаж вивчатиме темперамент та чутливість своїх чотирилапих пасажирів перед польотом, аби вибрати їм найкраще для них місце у літаку.

Собак не триматимуть у клітках чи на повідку. Вони зможуть вільно сидіти на кріслі, ліжку чи навіть на своєму власнику.

Перед польотом собак відведуть у спеціальні місця, де вони зможуть сходити у туалет, а під час польоту вони будуть забезпечені спеціальними ковриками.

Загалом в один літак можуть розмістити 15 собак з їх власниками, та в авіакомпанії наголошують, що не продають більш як 10 квитків на один рейс, оскільки тваринам потрібно багато простору, щоб вільно пересуватись.

Можна придбати додаткові квитки, якщо собаку супроводжуватиме не один хазяїн, водночас дітей у літак з собаками не пропустять.

В зоопарку у Балтіморі (штат Меріленд, США) помер африканський пінгвін, який допоміг врятувати свій вид від вимирання, залишивши після себе понад 200 нащадків, та проживши набагато довше, ніж очікувалося.

Протягом дня, 7 вересня, армія РФ здійснила 76 обстрілів прикордонних територій і населених пунктів Сумської області. Зафіксовано 140 вибухів. 

Міністерство юстиції США повідомила, що в Канаді пакистанцю висунуто кримінальне звинувачення за нібито планування масового розстрілу євреїв у Нью-Йорку в річницю нападу ХАМАС в Ізраїлі 7 жовтня 2023 року.

Станом на 22:00 в суботу, 7 вересня, за поточну добу по всій лінії фронту відбулося 168 бойових зіткнень. 

В новому iPhone 16 від Apple використовуватимуть технологію нового покоління чіпів Arm, що стане останнім кроком у прагненні технологічного гіганта запровадити функції генеративного штучного інтелекту у своїх смартфонах.