В Укргідрометцентрі опублікували кліматичну характеристику червня

Джерело: Укргідрометцентр

Синоптики опублікували кліматичну характеристику червня спрогнозувавши, на яку погоду очікувати українцям у перший місяць літа.

В Укргідрометцентрі наголосили, що це не прогноз, але лише аналіз на ґрунті минулорічних червневих погодних показників.

Так, за прогнозами, у червні цьогоріч середня температура повітря очікується у межах +19..+23 градуси, у гірських районах +16..+19 градусів, що на 1,5-2 градуси вище за норму.

Щодо опадів, то у червні прогнозують 49-90 мм, у Карпатах та місцями на Прикарпатті 117-171 мм, що у межах норми.

Синоптики нагадали, що абсолютний мінімум температури повітря у червні становить +1…+9 градусів, а в гірських районах, Волинській, Рівненській, північних, північно-східних та Дніпропетровській областях місцями -0.3…-3.4 градуси, на високогір′ї Карпат до -5 градусів.

Водночас абсолютний максимум температури повітря у червні +32…+38.5 градусів, в Одеській, Херсонській, Харківській та Луганській областях місцями +39…+39.8 градусів, в гірських районах +25…+33 градуси.

30 червня у Франції відбувся перший тур дострокових парламентських виборів. Згідно з результатами екзитполу, поки що перемогу здобуває ультраправа партія “Національне об’єднання” Марі Ле Пен. Партія чинного президента країни Емманюеля Макрона наразі на третьому місці.

Президент Володимир Зеленський погодився з можливістю переговорів із главою РФ Володимиром Путіним задля закінчення війне. Однак, зауважив на важливій умові: переговори між Україною та Росією можуть відбуватися “через посередників”.

Лідер фракції “Європейська Солідарність” Петро Порошенко закликав Львівську міськраду пришвидшити розв’язання питанням з відбудовою музею генерал-хорунжого УПА Романа Шухевича на Білогорщі. Політик нагадав, що запропонував власним коштом відновити будівлю, проте місцева влада досі зволікає з рішенням.

30 червня день народження українського політичного та державного діяча, Головнокомандувача Української повстанської армії Романа Шухевича, котрий своїм життєвим шляхом здобув особливе місце в історії та вважається одним з найяскравіших лідерів руху за незалежність України.

В Оболонському районі Києва уламки ворожої повітряної цілі впали на житловий будинок, внаслідок чого відбулося загоряння кількох квартир. Наразі відсутня інформація про постраждалих.