Українська художниця створила комікс про життя в окупованому росіянами Бердянську

Джерело: спільнота Mroko, яка перекладає манґу українською, та “Приморка.City“.

Українська художниця Катерина Шальнєва зробила комікс “Пекельний курорт. Моє життя в окупованому Бердянську”. В історії вона показала 10 ситуацій, які пережила до вересня 2022 року в тимчасово окупованому Бердянську.

Комікс “Пекельний курорт. Моє життя в окупованому Бердянську”

Після вересня дівчина залишила захоплене місто. Вона захотіла продемонструвати у коміксі те, що пережила.

“Я його роблю з вересня, і це вимагало багато часу та зусиль. Дуже хочеться донести до людей, що таке окупація. Хочеться, щоб про нас дізналися, тому що в інформаційному полі дуже мало інформації про окупацію, про Бердянськ, про Запорізький край” — поділилася Катерина в інтерв’ю виданню “Приморка.City”.

Фото з особистого архіву Катерини Шальнєвої / Світлина зроблена вже під час окупації Бердянську

Фото з особистого архіву Катерини Шальнєвої / Світлина зроблена вже під час окупації Бердянську

До кожної ситуації вона додала своєрідні метафори. Художниця зобразила людей та локації Бердянська. Ще вона проілюструвала свою родину і друзів.

Перший розділ видання безплатний, а другий — від 2 доларів. Переглянути комікс можна за посиланням.

“Увага! Всі персонажі та описувані події не є вигаданими. Будь-який збіг з реальними людьми або подіями, не є випадковістю”, — зазначено на одній зі сторінок першого розділу.

Комікс “Пекельний курорт. Моє життя в окупованому Бердянську”

Ремонтні бригади НЕК “Укренерго” відновили надійність живлення окупованої Запорізької атомної електростанції.

У Генеральному штабі повідомили оперативну інформацію на фронті станом на 22:00 2 жовтня. Загалом від початку цієї доби відбулося 118 бойових зіткнень.

Український інститут національної памʼяті почав отримувати звернення від польських громадян щодо можливості проведення пошуку та ексгумації останків їхніх членів родин. Зауважується, що отримано запит щодо проведення таких робіт на території Рівненщини.

Пізно ввечері 2 жовтня російські війська вдарили по Харкову КАБами. Влада попередила про можливі повторні пуски, за попередніми даними, є руйнування цивільної інфраструктури. 

Регіональний центр прав людини спільно з організаціями Freedom House та Центр прав людини Zmina здійснили чергове подання до Міжнародного кримінального суду стосовно злочинів проти українських дітей.