Російська атака харківського «Епіцентру»: кількість загиблих зросла до 11

Джерело: голова Харківської ОВА Олег Синєгубов

Унаслідок російського обстрілу будівельного гіпермаркету “Епіцентр” у Харкові кількість загиблих збільшилася до 11.

“На жаль, кількість загиблих в “Епіцентрі” збільшилася до 11 людей”, – йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, що 25 травня російські війська цілий день атакували Харків, внаслідок чого поранено майже 60 людей.

  • Президент України Володимир Зеленський повідомив, що в гіпермаркеті у Харкові, який нещодавно атакували росіяни, могли перебувати понад 200 людей.
  • Міністр закордонних справ Чехії Ян Ліпавський прокоментував сьогоднішні обстріли росіянами Харкова, заявивши, що не варто вірити “казкам Кремля” про готовність до мирних переговорів.

На полігоні під Ульмом українські військові проходять курси першої допомоги на полі бою. Для навчання закупили п’ять силіконових інтерактивних манекенів Simman 3G plus. Ціна однієї штуки – 100 000 євро, маса – 80 кг. 

Фотографи Влада та Костянтин Ліберови оприлюднили світлини українських військових, котрі лиш нещодавно повернулися з російського полону. Виснажені, у російському полоні армійці втрачають по 20, 30, а дехто навіть 40 кг. Українська сторона дотримується Женевської конвенції і закликає світову спільноту примусити РФ до виконання міжнародних обов’язків.

Президент Казахстану Касим-Жомарт Токаєв закликав канцлера Німеччини Олафа Шольца, котрий нині перебуває з візитом у країні, відмовитися від ідеї про те, що Росія може зазнати поразки на полі бою, і підтримати мирний план Китаю щодо України.

У НЕК “Укренерго” поінформували, що 17 вересня заходи обмеження споживання не прогнозуються. У компанії закликали споживати електроенергію ощадливо протягом всієї доби.

15 вересня відбувся останній день щорічної міжнародної виставки сучасного мистецтва viennacontemporary. Подія об’єднала провідних художників,…