В Оріхові росіяни скинули авіабомбу на місце видачі гуманітарної допомоги: 4 загиблих, 13 поранених

Джерело: голова Запорізької ОВА Юрій Малашко, Офіс Генпрокурора і МВС.

Російські військові в Оріхові (Запоріжжя) скинули авіабомбу на місце видачі гуманітарної допомоги у житловому кварталі. Внаслідок атаки четверо людей загинули, ще 13 поранено.

Очільник регіону зазначив, що загиблими є жінки 43, 45, 47 років та 47-річний чоловік. Тоді глава ОВА звітував про 11 поранених містян різного ступеня тяжкості, а пізніше заявили про 13 постраждалих. Їх було шпиталізовано.

Фото: Юрій Малашко

У МВС додали, що російська авіабомба майже повністю зруйнувала будівлю. Під завалами закладу виявилося понад півтора десятка людей, які перебували всередині та поруч зовні.

Фото: Юрій Малашко

Внаслідок удару було пошкоджено житлові будинки та інші об’єкти цивільної інфраструктури, розташовані поряд місцем вибуху.

“Рятувальні роботи продовжуються. Сапери встановлюють тип боєприпасу, що застосовується по мирному населенню”, — підкреслили у МВС.

Фото: Юрій Малашко

В Офісі Генпрокурора зазначили, що дані щодо постраждалих уточнюються.

За процесуального керівництва Запорізької обласної прокуратури розпочато досудове розслідування у кримінальному провадженні за фактом порушення законів та звичаїв війни, поєднаного з умисним вбивством (ч. 2 ст. 438 КК України).

Фото: Національна поліція України

Фото: Національна поліція України

Фото: Національна поліція України

Фото: Національна поліція України

Голова ОВА Олег Синєгубов поінформував, що регіон отримав нові інклюзивні автобуси, придбані за державну субвенцію та місцеві бюджети. Вони забезпечать підвіз учнів для п’яти освітніх закладів у громадах Лозівського і Красноградського районів.

У Центрі національного спротиву повідомили, що російський депутат оприлюднив унікальну інформацію про втрати росіян та підтвердив використання шкіл як військових баз.

У Генеральному штабі ЗСУ поінформували про ситуацію на фронті станом на 22:00 19 вересня. Загалом від початку цієї доби відбулося 163 бойових зіткнення.

19 вересня глава РФ Володимир Путін заявив, що Росія збільшила виробництво безпілотників приблизно в десять разів до майже 1,4 мільйона цього року, намагаючись забезпечити свою армію на фронті.

19 вересня близький соратник президента РФ Володимира Путіна “попередив” західні уряди, що почнеться ядерна війна, якщо вони дадуть зелене світло Україні використовувати далекобійне озброєння для ударів по території Росії.