Папа Римський використав вульгарне італійське слово щодо представників ЛГБТ

Джерело: Corriere della Sera

За даними італійських ЗМІ Папа Римський Франциск під час закритої зустрічі з італійськими єпископами назвав представників ЛГБТ вульгарним італійським словом “frociaggine”, що у перекладі означає “педики”.

Інцидент трапився ще 20 травня у Римі, де відбулась зустріч понтифіка з єпископами. На зустрічі обговорювали, чи варто приймати на навчання до семінарій чоловіків нетрадиційної сексуальної орієнтації.

У момент цього обговорення Папа Франциск раптом сказав, що “у семінаріях вже і так забагато педиків”.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Папа Римський Франциск дозволив римо-католицьким священникам благословляти одностатеві пари

Водночас єпископи, які були на зустрічі, у коментарі ЗМІ зауважили, що понтифік, найімовірніше, не знав, як саме перекладається слово “frociaggine”, оскільки італійська мова не є для нього рідною.

Дискусія про те, чи можуть чоловіки-геї навчатись на священників триває не один рік. Ще у 2005 році Ватикан представив “інструкцію” про “критерії професійної ідентифікації осіб з гомосексуальними схильностями”, у якій мовиться про те, що особи з нетрадиційною сексуальною орієнтацією мають “глибоко укорінену тенденцію підтримки ЛГБТ-культури”.

У листопаді минулого року було ухвалено текст про прийом до семінарій (офіційно він ще не затверджений Ватиканом), у якому більшістю голосів ухвалили правку, яка внесла розбіжність між просто нетрадиційною орієнтацією та напрочуд відкритою орієнтацією з “глибоко укоріненими тенденціями”.

На засіданні 20 травня єпископи говорили про те, що священником може стати навіть гей, якщо він зробить вибір на користь доброчесності. Саме у цей момент Папа Франциск сказав свою фразу. Проте єпископи визнають, що незрозуміло, чи це була категорична відмова понтифіка щодо всіх геїв чи лише тих, хто не зможе дотримуватись доброчесності.

Київська обласна прокуратура поновила право власності держави на ліс, що має особливе значення для екології столичного регіону. Рішеннями суду у чотирьох справах задоволено позови прокурорів до низки юридичних осіб про повернення лісових земель у Бориспільському районі загальною площею понад 60 га.

На полігоні під Ульмом українські військові проходять курси першої допомоги на полі бою. Для навчання закупили п’ять силіконових інтерактивних манекенів Simman 3G plus. Ціна однієї штуки – 100 000 євро, маса – 80 кг. 

Фотографи Влада та Костянтин Ліберови оприлюднили світлини українських військових, котрі лиш нещодавно повернулися з російського полону. Виснажені, у російському полоні армійці втрачають по 20, 30, а дехто навіть 40 кг. Українська сторона дотримується Женевської конвенції і закликає світову спільноту примусити РФ до виконання міжнародних обов’язків.

Минулого тижня Росія оголосила, що розпочала операцію зі звільнення Курської області. Вона може зайняти не один місяць, оскільки кинутих у контрнаступ військ не вистачить, хоча їх уже приблизно вчетверо більше, ніж українці, вважають експерти.

Президент Казахстану Касим-Жомарт Токаєв закликав канцлера Німеччини Олафа Шольца, котрий нині перебуває з візитом у країні, відмовитися від ідеї про те, що Росія може зазнати поразки на полі бою, і підтримати мирний план Китаю щодо України.