ЄС планує розпочати переговори про членство України в блоці до кінця червня – Bloomberg

Джерело: Bloomberg

Європейський Союз має намір розпочати переговори з Україною про членство в блоці до 25 червня, але ще не повністю подолав заперечення з боку Угорщини.

Майже всі 27 держав-членів ЄС підтримали початок переговорів з Україною, однак наразі проблеми, порушені урядом Угорщини, ускладнили угоду щодо рамок, які дозволили б блоку почати переговори.

Нещодавно посли ЄС обговорили переговорні рамки для процесу вступу України та Молдови, запропоновані Європейською Комісією.

Угорщина продовжувала блокувати рішення, посилаючись на занепокоєння, включаючи захист угорських меншин в Україні, повідомили особи, знайомі з обговоренням на умовах анонімності.

Однак рішення може бути прийняте, коли лідери ЄС зберуться на неформальну вечерю 17 червня після європейських виборів, заявили в Bloomberg.

Служба безпеки ФСБ РФ заявила, що веде розслідування ще проти трьох іноземних журналістів за репортажі на території Курської області, яку зараз контролюють українські війська. 

Станом на 20:00 28 вересня внаслідок авіаційного удару РФ по Сумах вже відомо про десять загиблих та 22 поранених.

Естонія, Латвія, Литва та Польща шукатимуть фінансування ЄС для будівництва мережі бункерів, загороджень, розподільних ліній і військових складів уздовж своїх кордонів з Росією та Білоруссю, повідомила Естонія.

Президент Грузії та лідери опозиції висловили свої обурення з приводу реклами, оприлюдненої правлячою партією, яка використала фотографії руйнувань в Україні, нібито стверджуючи, що тільки вона може зберегти мир з Росією.

Згідно з новими польськими освітніми правилами, від 1 вересня українські учні, які знайшли прихисток у Польщі, зобовʼязані вчитись у польській школі.