Тисячці українських дітей з ТОТ відправлятимуть у табори для «перевиховання» – ЦНС

Джерело: ЦНС

У Центрі національного спротиву повідомили, що 12 тисяч українських дітей із тимчасово окупованої Луганщини у час літніх канікул планують відправити у різні регіони РФ на “перевиховання”.

Про відповідний план заявив так званий глава “ЛНР” Леонід Пасічник. Впродовж 21 дня маленьких українців змушуватимуть до пропагандистських вишколів.

Зазначається, що заняття проводитимуть дітям серед інших російські військові.

Залучення кремлівських бойовиків до виховних процесів молодого покоління в РФ та тимчасово окупованих нею землях – це дуже поширена практика. Зауважимо, під час таких занять вже фіксувались випадки фізичного насилля та сексуальних домагань, – наголосили у повідомленні.

Росіяни усіма силами намагаються приховувати ці факти, втім, небайдужі громадяни фіксують ці злочини та передають Центру національного спротиву аби в майбутньому притягнути злочинців до відповідальності.  У ЦНС закликали усіх, задля наближення часу звільнення захоплених територій України від росіян, анонімно повідомляти інформацію про окупантів, військових РФ, розташування їх позицій та техніки за посиланням.

Раніше британська розвідка повідомила, що станом на сьогодні щонайменше 11 000 українських дітей утримуються у 43 так званих “таборах перевиховання” по всій Росії за тисячі км від дому.

Окрім цього, з’явилася інформація, що у Поволжі в Росії розгорнулося масштабне будівництво фільтраційних таборів під виглядом дитячих піонерських таборів. Росіяни зводять швидкомонтажні модульні будиночки, швидше бараки, які вміщатимуть сотні “відвідувачів”. Кремль вибудовує систему фільтраційних таборів від початку своєї окупації України. У таких зонах людей перевіряють на лояльність окупаційній владі. Також з її допомогою намагаються створити базу даних мешканців окупованих територій.

Також стало відомо, що влада РФ продовжує імплементацію стратегії етнічної чистки українців на тимчасово окупованих територіях України. Перший етап передбачає проведення системних фільтраційних заходів задля витіснення патріотично налаштованого населення.

Тоді як на другому етапі росіяни масово депортуватимуть українців на територію РФ, так змінюючи етнічний склад українських територій. Водночас на місце українців ворог планує переселити етнічних росіян, ускладнюючи реінтеграцію тимчасово окупованих територій після деокупації.

Зауважимо, заступник глави Радбезу РФ Дмитро Медведєв поділився планами Кремля щодо репресій проти українських громадян на тимчасово окупованих територіях України. За його словами, українці ТОТ, які “завдають шкоди” Росії, повинні бути “викриті і покарані, заслані до Сибіру для перевиховання в таборах примусової праці”.

Як мовиться у звіті ISW, показові судові процеси і репресії сталінської епохи, починаючи з 1920-х і 1930-х років, так само були спрямовані на “шкідників”, особливо в сільськогосподарській сфері. Аналітики додали, що використання Медведєвим риторики сталінської епохи про “чистки” є показовим.

Служба безпеки ФСБ РФ заявила, що веде розслідування ще проти трьох іноземних журналістів за репортажі на території Курської області, яку зараз контролюють українські війська. 

Станом на 20:00 28 вересня внаслідок авіаційного удару РФ по Сумах вже відомо про десять загиблих та 22 поранених.

Естонія, Латвія, Литва та Польща шукатимуть фінансування ЄС для будівництва мережі бункерів, загороджень, розподільних ліній і військових складів уздовж своїх кордонів з Росією та Білоруссю, повідомила Естонія.

Президент Грузії та лідери опозиції висловили свої обурення з приводу реклами, оприлюдненої правлячою партією, яка використала фотографії руйнувань в Україні, нібито стверджуючи, що тільки вона може зберегти мир з Росією.

Згідно з новими польськими освітніми правилами, від 1 вересня українські учні, які знайшли прихисток у Польщі, зобовʼязані вчитись у польській школі.