РФ продовжує нарощувати сили на Харківщині – Сирський

Джерело: Головнокомандувач ЗСУ Олександр Сирський

Головком Олександр Сирський відвідав українських захисників на Харківщині та повідомив про ситуацію в регіоні.

За даними Сирського, окупанти продовжують нарощувати сили для атаки на напрямку Стрілеча-Липці та у районі Вовчанська. Сюди ворог перекидає додаткові підрозділи з інших напрямків та полігонів.

Попри це, головком впевнений, що цих сил росіянам не вистачить, аби здійснити повномасштабний наступ та прорвати оборону ЗСУ.

Він додав, що Україна також посилила оборону, своєчасно перекинувши на загрозливі напрямки додаткові резерви.

Створення резерву боєприпасів також забезпечило ефективне ураження противника та зниження його наступальних можливостей.

“Тому ворог перейшов до тактики ураження наших позицій вогнем артилерії та ударами КАБів. В цих умовах першочергове значення набуває фізичне знищення літаків-носіїв КАБів, БПЛА розвідників та корегувальників вогню, захист РЕБом своїх військ, маскування та використання макетів”, – зауважив Сирський.

За словами Головкома, ці питання е нові, однак саме від їх розв’язання залежать життя українських воїнів та стійкість оборони.

Відтак передусім вживаються заходи для удосконалення системи управління протиповітряної оборони, її автоматизації та поєднання з вогневими засобами сухопутних військ в комплексі з системою РЕБ.

“Крім цього, заслухав кожного командира по готовності до активних дій, прийняв рішення щодо проблемних питань, перевірив практичну роботу командира батальйону зі знищення вогневої позиції противника. Проблем стало помітно менше у звʼязку з підвищенням ефективності роботи всієї управлінської вертикалі. Відмічаю професійні дії нашої піхоти та десантників у боях за Вовчанськ, стійкість морських піхотинців у боях з переважаючими силами противника”, – резюмував він.

В Україні триває 968-ма доба повномасштабної російсько-української війни. За цей час втрати військ РФ у живій силі (вбиті та поранені) перевищили 675 тисяч осіб.

18 жовтня відзначають Європейський День боротьби з торгівлею людьми, Європейський день паперового пакета, Всесвітній день менопаузи та Міжнародний день жіночого щастя. Християни вшановують апостола і євангеліста Луку.

За даними синоптиків у п’ятницю, 18 жовтня, у більшості регіонів сухо та сонячно.

Прем’єр-міністр Ізраїлю Беньямін Нетаньягу заявив, що ізраїльські військові знайшли на базах бойовиків “Хезболли” найсучаснішу російську зброю на півдні Лівану.

У ДСНС повідомили, що 16 жовтня понад 40 рятувальників поповнили банк крові, котра наразі так потрібна нашим військовим.