Деякі книги з колекції барабанщика The Rolling Stones через два роки після його смерті виставили на аукціон

Джерело: BBC.

Книги з особистої колекційної бібліотеки барабанщика The Rolling Stones Чарлі Воттса виставлять на аукціон. Музикант помер 24 серпня 2021 року у віці 80 років у лондонській лікарні.

Його бібліотека містила десятки рідкісних видань. Серед них − підписані авторами перші видання “Великого Гетсбі” Френсіса Скотта Фіцджеральда та “Собака Баскервілів” Артура Конан Дойля.

Фото: CHRISTIE’S IMAGES LIMITED 2023

Також на аукціон виставлять джазові сувеніри барабанщика. Захід пройде 28-29 вересня у Нью-Йорку, Лос-Анджелесі та Лондоні в Christie’s − відомому у світі аукціоні предметів мистецтва й розкоші.

Попередньо підписану копію “Гетсбі” оцінили вже у понад 250 тисяч доларів. До аукціону додадуть пробну копію роману Евелін Во “Повернення до Брайдсхеда”, яку автор надіслав друзям для коментарів у 1944 році. Після цього письменник вніс кілька змін у роман, а саме переписав кінцівку та змінив деякі назви.

Також додали до цього перше видання пригод Шерлока Холмса “Собака Баскервілів”, підписане коментарем: “Я прогулювався по Дартмуру, перш ніж написати цю книгу”. Інші пропозиції включать рідкісні та перші видання книг Агати Крісті, П. Г. Вудхауса та Джеймса Джойса.

Франція модифікує частину винищувачів Mirage 2000-5F, призначених для України, для ураження наземних цілей.

Центр протидії дезінформації продовжує моніторити інфопростір країн Глобального Півдня та виявляти вигідні РФ наративи.

У Генеральному штабі ЗСУ поінформували про ситуацію на фронті станом на 22:00 18 вересня. Загалом від початку цієї доби відбулося 153 бойові зіткнення. Більш як 50% від загальної кількості боїв відбулися на Покровському та Курахівському напрямках.

Норвегія стала першою країною у світі, де кількість електрокарів перевищила кількість бензинових автомобілів. Прогнозується, що до 2026 року електричних авто у країні також стане більше, ніж дизельних.

Посли країн “Великої сімки” підтримали та привітали схвалення Радою закону щодо реформи митниці.