Meta повідомила про ботоферму, що створила маркетингова компанія з Ізраїлю на тлі війни

Джерело: Meta у звіті

Meta опублікувала звіт про виявлену ботоферму на своїй платформі, створену ізраїльською маркетинговою фірмою. Ця кампанія, спрямована на США та Канаду, мала на меті публікацію повідомлень про конфлікт між Ізраїлем та ХАМАС.

У результаті дослідження Meta виявила 510 фейкових акаунтів у Facebook, 11 сторінок, 32 акаунти в Instagram і одну групу, які були пов’язані з цією кампанією. Фейкові акаунти зібрали близько 500 підписників у Facebook і майже 2000 у Instagram.

Крім того, компанія STOIC, ізраїльська фірма політичного маркетингу і бізнес-розвідки, була пов’язана з цією кампанією і використовувала інші платформи, такі як X і YouTube, для поширення ісламофобських коментарів.

Американська співачка та акторка Селена Гомес відповіла хейтерам, котрі розкритикували її нещодавню публічну заяву про те, що вона не зможе сама виносити дитину. Попри те, що багато хто підтримав виконавицю, були й ті, хто звинуватив у спробах привернути до себе увагу і викликати жалість.

37-річна Світлана Подсухіна, яка служила в Національній Гвардії України, померла у військовому шпиталі від пневмонії.

25 вересня президент Анджей Дуда заявив, що Росія як постійний член Ради Безпеки ООН має нести відповідальність за мир у всьому світі, натомість вона є агресором, який жорстоко напав на суверенну Україну. Він наголосив, що Росія не виконує роль постійного члена РБ ООН.

Навіть у період повномасштабної війни продовжують траплятися випадки, які загрожують чиїйсь безпеці, незалежно від війни….

Уряд Великої Британії пропонує усунути з Палати лордів усіх спадкових перів, що залишилися, в межах найбільшої протягом чверті століття реформи парламенту.