Помер вокаліст гурту «Iron Butterfly» Даг Інгл

Джерело: Sky News

У віці 78 років помер Даг Інгл, один із засновників американського рок-гурту “Iron Butterfly” 1960-х років та співавтор хіта групи “In-A-Gadda-Da-Vida”.

“Помер Даг Інгл, останній учасник оригінального складу рок-гурту Iron Butterfly, який лишався живим”, – йдеться у повідомленні.

Інгл був провідним вокалістом та органістом гурту, який він заснував у 1966 році, виконавши 17-хвилинний хіт “In-A-Gadda-Da-Vida”, який прозвучав в епізоді “Сімпсонів” 1995 року.

Як зазначається, пісня “In-A-Gadda-Da-Vida” увійшла до однойменного альбому “Iron Butterfly” 1968 року, який 81 тиждень був у топ-10 у чатах США.

Згодом платівка була сертифікована чотири рази платиновою, тобто було продано щонайменше 400 000 її копій.

“Тато мирно помер в присутності членів сім’ї. Дякую тобі, тату, за те, що ти був батьком, учителем та другом”, – написав син Інгла, Даг Інгл-молодший.

Даг Інгл був останнім живим учасником початкового складу “Iron Butterfly” після смерті гітариста Еріка Бренна в 2003 році, басиста Лі Дорнана у 2012 році та барабанщика гурту Рона Буші у 2021 році.

В Україні триває 968-ма доба повномасштабної російсько-української війни. За цей час втрати військ РФ у живій силі (вбиті та поранені) перевищили 675 тисяч осіб.

18 жовтня відзначають Європейський День боротьби з торгівлею людьми, Європейський день паперового пакета, Всесвітній день менопаузи та Міжнародний день жіночого щастя. Християни вшановують апостола і євангеліста Луку.

За даними синоптиків у п’ятницю, 18 жовтня, у більшості регіонів сухо та сонячно.

Прем’єр-міністр Ізраїлю Беньямін Нетаньягу заявив, що ізраїльські військові знайшли на базах бойовиків “Хезболли” найсучаснішу російську зброю на півдні Лівану.

У ДСНС повідомили, що 16 жовтня понад 40 рятувальників поповнили банк крові, котра наразі так потрібна нашим військовим.