У США не знають мотивів Ердогана щодо рішення повернути в Україну командирів «Азовсталі» — радник нацбезпеки

Джерело: Білий дім.

Сполучені Штати не знають мотивів президента Туреччини Реджепа Таїпа Ердогана щодо рішення повернути до України командирів Маріупольського гарнізону, а саме командирів “Азова” та 36-ї окремої бригади морської піхоти.

За словами радника із національної безпеки американського президента Джейка Саллівана, це питання потрібно ставити особисто Ердогану.

Він підкреслив, що українці радісно та емоційно відреагували на повернення захисників Маріуполя. Радник наголосив, що американці не брали участі у цих переговорах.

“Ми не брали участі в цьому і не в змозі насправді коментувати, чого Ердоган намагався досягти цим”, − заявив Салліван.

Довідка. 8 липня до Львова повернулися захисники заводу “Азовсталь”, а саме Денис (“Редіс”) Прокопенко, Святослав (“Калина”) Паламар, Сергій (“Волина”) Волинський, Олег (“Апіс”) Хоменко та Денис Шлега.

Франція модифікує частину винищувачів Mirage 2000-5F, призначених для України, для ураження наземних цілей.

Центр протидії дезінформації продовжує моніторити інфопростір країн Глобального Півдня та виявляти вигідні РФ наративи.

У Генеральному штабі ЗСУ поінформували про ситуацію на фронті станом на 22:00 18 вересня. Загалом від початку цієї доби відбулося 153 бойові зіткнення. Більш як 50% від загальної кількості боїв відбулися на Покровському та Курахівському напрямках.

17 вересня вперше відбувся централізований обмін повістками в електронному вигляді. Загалом Укрпошта отримала близько шести тисяч повісток щодо виклику військовозобов’язаних до ТЦК.

Посли країн “Великої сімки” підтримали та привітали схвалення Радою закону щодо реформи митниці.