У київському метро транслюють мультфільми з протимінної безпеки для дітей із вадами слуху

Фото: Мінреінтеграції

Джерело: Мінреінтеграції

У межах інформаційної кампанії з протимінної безпеки для дітей створено серію коротких анімаційних роликів для дітей із вадами слуху.

Ці короткі ролики пояснюють, як слід поводитися, щоб не постраждати від залишених ворогом вибухонебезпечних предметів.

У березні-квітні цього року мультфільми транслювалися на станціях метро в Харкові, а також на вокзалах. Зараз ці відеоролики показують у вагонах метро в Києві.

Крім того, мультфільми вже демонструвалися в освітніх закладах регіонів, на екранах найбільших вокзалів країни, а також у вагонах Інтерсіті.

Нагадаємо, інформаційна кампанія Мінреінтеграції про мінну безпеку триває із 2022 року.

Зауважимо, що внаслідок повномасштабного вторгнення РФ станом на зараз близько 25% території України забруднені мінами та вибухонебезпечними предметами.

Міністр внутрішніх справ України Ігор Клименко повідомив, що найбільш щільно заміновані деокуповані регіони. Власне стабілізаційні заходи там починаються саме із розмінування.

За його словами, першочергово очищуються населені пункти.

“Щоб якомога швидше повернути туди органи влади, відновити роботу підприємств, діяльність об’єктів критичної інфраструктури тощо. Також в пріоритеті сільськогосподарські землі”, – наголосив очільник МВС.

Він додав, що чим довше триває окупація населеного пункту, тим масивнішим є мінування.

Відповідаючи на питання про пріоритетність розмінування, Ігор Клименко сказав, що це складне питання, особливо у прифронтових регіонах.

“От очистимо ми якийсь населений пункт, визначимо його безпечним, а потім знову обстріл. І все, починаємо спочатку. Тому тут багато умовностей зараз. Тим паче, що досі знаходимо в землі снаряди ще Другої світової”, – пояснив Ігор Клименко.

Протягом дня, 7 вересня, армія РФ здійснила 76 обстрілів прикордонних територій і населених пунктів Сумської області. Зафіксовано 140 вибухів. 

Станом на 22:00 в суботу, 7 вересня, за поточну добу по всій лінії фронту відбулося 168 бойових зіткнень. 

Глави зовнішніх розвідок Великої Британії та США попередили, що міжнародний світовий порядок “під загрозою, якої ми не бачили з часів холодної війни”.

Директор ЦРУ Вільямс Бернс розповів про перспективу спалаху ядерної війни на початку повномасштабного вторгнення Росії в Україну.

Португалія активно лобіює приєднання України до Європейського Союзу і хоче, щоб блок почав готуватися до можливого вступу.