Китай не приїде на Саміт миру України у Швейцарії – Reuters

Джерело: Reuters

За інформацією ЗМІ, Китай не приєднається до Мирного саміту України, який пройде 15-16 червня у Швейцарії.

Відсутність делегації КНР агентству підтвердили одразу чотири джерела. Вони зауважили, що Китай відхилив запрошення, оскільки не було виконано його умови, серед яких – присутність на саміті Росії для справедливого обговорення всіх пропозицій щодо миру.

В МЗС КНР відмовились коментувати цю інформацію.

Водночас на початку тижня у відомстві офіційно заявили, що підтримують мирну конференцію лише за умови, що вона визнана двома сторонами конфлікту.

Напередодні, 30 травня, глава МЗС РФ Сергій Лавров заявив, що Китай міг би організувати мирну конференцію за участі України та Росії.

В зоопарку у Балтіморі (штат Меріленд, США) помер африканський пінгвін, який допоміг врятувати свій вид від вимирання, залишивши після себе понад 200 нащадків, та проживши набагато довше, ніж очікувалося.

Протягом дня, 7 вересня, армія РФ здійснила 76 обстрілів прикордонних територій і населених пунктів Сумської області. Зафіксовано 140 вибухів. 

Міністерство юстиції США повідомила, що в Канаді пакистанцю висунуто кримінальне звинувачення за нібито планування масового розстрілу євреїв у Нью-Йорку в річницю нападу ХАМАС в Ізраїлі 7 жовтня 2023 року.

Станом на 22:00 в суботу, 7 вересня, за поточну добу по всій лінії фронту відбулося 168 бойових зіткнень. 

В новому iPhone 16 від Apple використовуватимуть технологію нового покоління чіпів Arm, що стане останнім кроком у прагненні технологічного гіганта запровадити функції генеративного штучного інтелекту у своїх смартфонах.