«Людмила загинула як героїня»: історія загиблої на фронті волонтерки

Джерело: Мирослава Малик/Facebook

Журналістка інформагентства “Новинарня” Мирослава Малик розповіла історію знайомства з волонтеркою Людмилою, яка загинула на фронті.

Мирослава розповіла, що познайомилась з жінкою, коли привезла до Фастівського моргу тіла загиблих. 

“Дякую вам, за те що ви зустріли їх там. Мого брата і його друзів. Велике дякую”, – пізніше написала жінка журналістці.

А потім Людмила написала знову й надіслала фотографії з медаллю на грудях.

“Я тепер щаслива. Я продовжую справу своїх хлопців! Маю першу нагороду. За волонтерство. І чекаю на перше звання!”, – написала тоді Людмила.

Вона розповіла, що служить недалеко від Києва, але “думає про те, щоб рухатися далі, бо відчуває себе потрібною там, де дійсно треба люди і руки”.

Пізніше Мирослава Малик дізналась, що Людмила “вдалася до хитрощів” і демобілізувалася зі ЗСУ на підставі того, що в неї загинув брат, а тоді знову мобілізувалася, проте вже на бойову посаду.

Фото: Lyudmila Luda/Facebook

Там вона вчилась водити авто, складала екзамен та проходила курси по FPV-дронах. 

“Сьогодні я передивилася її галерею фотографій. Жінка у військовій формі. Жінка з волонтерською допомогою. Жінка з собаками. Жінка з котами. Здається, у неї вдома тварин, мов у притулку! Жінка із дітьми. Зі старшим хлопчиком та молодшою дівчинкою. Якась із фотографій красивої жінки у військовій формі вицвітатиме під сонцем цього літа на хресті. Людмила загинула як героїня”, – написала журналістка.

Протягом дня, 7 вересня, армія РФ здійснила 76 обстрілів прикордонних територій і населених пунктів Сумської області. Зафіксовано 140 вибухів. 

Станом на 22:00 в суботу, 7 вересня, за поточну добу по всій лінії фронту відбулося 168 бойових зіткнень. 

Глави зовнішніх розвідок Великої Британії та США попередили, що міжнародний світовий порядок “під загрозою, якої ми не бачили з часів холодної війни”.

Директор ЦРУ Вільямс Бернс розповів про перспективу спалаху ядерної війни на початку повномасштабного вторгнення Росії в Україну.

Португалія активно лобіює приєднання України до Європейського Союзу і хоче, щоб блок почав готуватися до можливого вступу.