Південна Корея має нові докази військової співпраці Росії та КНДР

Джерело: Reuters

У міноборони Південної Кореї повідомили, що мають нові докази військової співпраці між Росією та Північною Кореєю.

За словами міністр оборони Південної Кореї Шін Вон Сік є більше доказів того, що зброя, яку Росія використовувала у війні в Україні, була незаконно імпортована з Північної Кореї.

“Військова співпраця між Росією та Північною Кореєю” посилює напруженість на Корейському півострові та “також впливає на поле бою в Європі”, сказав Шін.

Він додав: якщо КНДР й надалі отримуватиме військові технології від Росії, взамін на озброєння, то покращення військових можливостей Пхеньяна буде неминучим.

У лютому Сполучені Штати заявили, що з вересня 2023 року Північна Корея доставила Росії понад 10 000 контейнерів з боєприпасами та супутніми матеріалами. І РФ, і КНДР заперечують це.

НЕК “Укренерго” вимірюватиме споживання електроенергії у кожному регіоні, аби зробити відключення світла справедливішими для всіх областей, анонсував зміни народний депутат Сергій Нагорняк.

“Укрзалізниця” повідомила про розширення переліку поїздів з пріоритетним бронюванням для військовослужбовців. Таке рішення має допомогти оборонцям у термінових поїздках.

Станом на 16:00 в суботу, 6 липня, на фронті відбулося 83 бойові зіткнення. Від початку доби, ворог активний майже по всій лінії бойового зіткнення, концентрує зусилля наступальних дій на Лиманському і Покровському напрямках. 

Рятувальники завершили розбирати завали багатоповерхівки у Дніпрі, яку ворог потрощив понад тиждень тому.

На саміті у Вашингтоні НАТО планує зміцнити співпрацю з Південною Кореєю, зокрема щодо України.