У Чернівцях чоловік побився із військовим ТЦК: що відомо

Джерело: Чернівецький обласний ТЦК та СП

У Чернівцях стався конфлікт між чоловіком та військовим ТЦК: цивільний вдарив представника ТЦК, а той завдавав удару у відповідь. Поліція розслідує інцидент.

“Черговий конфлікт виник в Чернівцях, 1 червня, під час якого військовозобов’язаний здійснив напад і вдарив представника ТЦК та СП, чим спровокував удар у відповідь. Крім того, нападник ображав честь та гідність військовослужбовця, висловлюючи на його бік погрози”, – йдеться у повідомленні.

На місце події прибули правоохоронні органи.

“Щодо інциденту триває перевірка з метою з’ясування всіх обставин. За її результатами будуть вжиті всі необхідні організаційні і правові заходи”, – зауважили в обласному військкоматі.

За словами речниці Нацполіції області Кароліни Маришевої, із заявою до поліції звернувся цивільний громадянин, 43-річний житель Києва, і повідомив, що його вдарив працівник ТЦК та СП.

Звернення зареєстрували в Єдиному обліку заяв і повідомлень про кримінальні правопорушення та інші події. Нині поліціянти проводять ретельну перевірку за цією заявою.

  • У Дніпрі чоловік під час оповіщення військовозобов’язаних виліз через вікно автівки Територіального центру комплектування та соціальної підтримки і втік від його співробітників, які хотіли доставити чоловіка в ТЦК для оновлення даних.

Новообраний уряд Великої Британії продовжить політику підтримки Україну у війні проти РФ. 6 липня прем’єр-міністр країни Кір Стармер повідомив, що він уже зазначив про це у телефонній розмові президентові Володимиру Зеленському та підтвердить позицію спільно з союзниками по НАТО на саміті Альянсу у Вашингтоні 9–11 липня.

7 липня, під час візиту до Одеси у день Військово-морських сил, новообраний міністр оборони Великої Британії Джон Хілі анонсував новий пакет для України, менш ніж через 48 годин після свого призначення.

7 липня президент Володимир Зеленський прибув до Одеси у день Військово-морських сил. Також місто відвідали міністр оборони й закордонних справ Нідерландів Рубен Брекельманс та Каспаро Вельдкамп, а також новопризначений міністр оборони Великої Британії Джон Хілі. Глава держави повідомив про “хороші новини” у співпраці щодо зміцнення українського флоту з цими країнами.

7 липня новопризначений міністр оборони уряду Нідерландів Рубен Брекельманс спільно з главою МЗС країни Каспаро Вельдкампом здійснили перший робочий візит до України, під час якого повідомили, що разом із партнерами нададуть Україні додатковий комплекс ППО Patriot.

7 липня перша леді Олена Зеленська повідомила, що вже з вересня українським школярам викладатимуть курс соціально-емоційного навчання “Уроки щастя”.