Північна Корея запустила на Південну ще понад 600 повітряних куль зі сміттям

Джерело: Yonhap.

Північна Корея запустила понад 600 повітряних куль зі сміттям до Південної Кореї та глушила сигнали GPS п’ять днів поспіль.

Фото: Yonhap

Об’єднаний комітет начальників штабів Південної Кореї (JCS) виявив, що більш як 600 повітряних куль перетнули військову міжкорейську лінію і впали у різних частинах країни з 20:00 суботи до 10:00 неділі за місцевим часом. Повітряні кулі несли різне сміття, зокрема недопалки, папір і пластикові пакети, як і попередні запуски, зазначили в JCS.

“Приблизно від 20 до 50 повітряних куль на годину рухаються у повітрі й спускаються донизу в Сеулі, провінції Кьонгі, Північний Чхунчхон і Північний Кьонсан”, – сказав представник JCS на умовах анонімності, додавши, що можливо буде виявлено ще більше повітряних куль.

Фото: Yonhap

Військові відправили команди для збирання уламків замість того, щоб збивати повітряні кулі, оскільки не виключено, що вони можуть містити токсичні хімікати. Громадянам рекомендували не торкатися об’єктів і повідомляти про них військовим або поліції.

Крім того, Північна Корея продовжує глушити сигнал GPS з середи, зазначається у повідомленні.

Фото: Yonhap

Відомо, що у неділю північнокорейська повітряна куля зі сміттям пошкодила автомобіль на південній околиці Сеула. Куля впала на легковий автомобіль у житловому районі Ансану, за 30 кілометрів від столиці Південної Кореї, пошкодивши лобове скло транспортного засобу. Постраждалих немає.

Дослідження, проведене над 30 зразками тампонів 14 різних брендів, показало наявність 16 потенційно токсичних металів, включаючи свинець, миш’як та кадмій.

У неділю, 7 липня, у Франції відбувається другий тур дострокових парламентських виборів. До участі допускаються кандидати, які набрали щонайменше 12,5% голосів зареєстрованих виборців у першому турі.

В Україні продовжили скасування графіків відключень електропостачання ще на годину. Відтак стабілізаційні обмеження світла розпочнуться з 16:00, а не з 15:00.

У Сполучених Штатах помер 89-річний володар премії “Оскар” Роберт Таун, який, зокрема, написав сценарії для фільмів “Китайський квартал” та “Місія нездійсненна”.

На 63-му році життя помер продюсер Джон Ландау, відомий своєю співпрацею з режисером Джеймсом Кемероном над такими фільмами, як “Титанік” та двома фільмами “Аватар”. Сім’я Ландау повідомила про його смерть у суботу, 6 липня, проте причина смерті не була розголошена.