Україна визнає державність Палестини — Зеленський

Джерело: конференція в YouTube

Україна визнає державність не тільки Ізраїлю, а й Палестини, заявив президент України Володимир Зеленський  під час виступу на форумі Діалог Шангрі-Ла в Сінгапурі.

“Україна сказала, що якщо терористи з ХАМАС атакують цивільне населення, Ізраїль має право захищатися… А після цього, коли Ізраїль був на території Гази і була гуманітарна криза, Україна сказала: перше — готова допомагати гуманітарно Газі; друге — треба поважати міжнародне право; третє — Україна визнає дві держави, і Ізраїль, і Палестину”, — зазначив президент.

За його словами, Україна зробить усе, що може, аби бойове протистояння завершилося, а мирне населення перестало страждати.

Крім того, взяти участь у Саміті миру, який відбудеться цього місяця у Швейцарії, запросили Палестину та Ізраїль.

“Ми запросили усі країни на наш Саміт. Ми готові чути кожну думку, готові з ними говорити. Не запрошені були лише представники Росії, і не лише тому, що вони агресори”, — додав президент.

Довідка. Ізраїль офіційно визнав незалежність України 25 грудня 1991 року. Дипломатичні відносини між двома країнами були встановлені наступного дня, 26 грудня того ж року.

Також Україна, яка тоді ще була частиною СРСР, визнала незалежність Палестини у 1988 році. Зі свого боку Палестина визнала незалежність України у 1992 році.

В Україні триває 968-ма доба повномасштабної російсько-української війни. За цей час втрати військ РФ у живій силі (вбиті та поранені) перевищили 675 тисяч осіб.

18 жовтня відзначають Європейський День боротьби з торгівлею людьми, Європейський день паперового пакета, Всесвітній день менопаузи та Міжнародний день жіночого щастя. Християни вшановують апостола і євангеліста Луку.

За даними синоптиків у п’ятницю, 18 жовтня, у більшості регіонів сухо та сонячно.

Прем’єр-міністр Ізраїлю Беньямін Нетаньягу заявив, що ізраїльські військові знайшли на базах бойовиків “Хезболли” найсучаснішу російську зброю на півдні Лівану.

У ДСНС повідомили, що 16 жовтня понад 40 рятувальників поповнили банк крові, котра наразі так потрібна нашим військовим.