Російська пропаганда використала неправдиві дані ЗМІ про темпи виробництва снарядів у РФ

Джерело: глава Conflict Intelligence Team Руслан Левієв в YouTube

Прокремлівські ЗМІ поширили інформацію, засновану на звіті британського телеканалу SkyNews, що темпи виробництва артилерійських боєприпасів у Росії втричі перевищують показники всіх західних країн разом взятих. Утім, як виявилося, вони частково не відповідають дійсності.

Дані були представлені консалтинговою компанією Bain & Company. Згідно з “прогнозами”, у 2024 році Росія мала б виготовити близько 4,5 млн артилерійських снарядів, в той час, як США та країни Європи мали б здобути лише приблизно 1,3 млн.

Експерт Руслан Левієв з Conflict Intelligence Team вказав на неточності в цих даних. Він зауважив, що порівнюючи кількість виготовлених снарядів варто враховувати їх калібр. Якщо західні країни згадують снаряди лише одного калібру (основний 155 мм), то Росія включає до своїх показників всі артилерійські снаряди, включаючи основний 152 мм і реактивні снаряди 122 мм.

Пропагандисти в Росії використовують ці неточності задля перебільшення виробничих можливостей Росії з виготовлення снарядів.

Українські військові успішно вдарили по трьох командних пунктах російської армії, про що повідомив Генеральний штаб ЗСУ.

На жаль, багато херсонців, які пережили війну в умовах окупації, не змогли залишитися у своєму…

Після захоплення Вугледара на Донеччині російські сили, ймовірно, продовжать спроби наступу.

Рік тому, 5 жовтня, 2023 року ворог завдав удару ракетою “Іскандер” по селу Гроза в Харківській області. Тоді загинуло 59 людей.

Внаслідок вторгнення Росії понад 140 тисяч кілометрів квадратних України забруднено мінами та іншими вибухонебезпечними предметами.