Ярослава Магучіх підкорила етап «Діамантової ліги» у Швеції, взявши висоту у два метри

Джерело: “Суспільне.Спорт

Українська легкоатлетка Ярослава Магучіх здобула золото на етапі Діамантової ліги у Стокгольмі. Українка перемогла у стрибках у висоту, з другої спроби взявши позначку у два метри.

Ярослава пропустила дві перші висоти, одразу взяла планки 1.90 та 1.94 м. Тоді як висота у 1.97 підкорилася українці лише з третьої спроби. Водночас Магучіх з другого разу подолала планку два метри. Підсумкову перемогу визначила сукупність показників.

Магучіх стала єдиною легкоатлеткою, котрій підкорилася висота у 2.00 м. Друге місця посіла німкеня Імке Оннен. Своєю чергою, ще одна українка, Ірина Геращенко подолала позначку у 1.94 м, та посіла третє місце.

Вперше в сезоні серії в стрибках у висоту виступали одразу три українки. Свій другий етап цього року проводили Юлія Левченко та Геращенко, яка виборювала “срібло” на травневих змаганнях у Досі.

Нині це вже 14-та перемога Ярослави Магучіх на рівні Діамантової ліги.

Довідка. Діамантова ліга — легкоатлетичні змагання, засновані 2010 року Міжнародною асоціацією легкоатлетичних федерацій. Діамантова ліга замінила іншу серію змагань, Золоту лігу, старти в якій проводилися в період з 1998 до 2009 року.

  • Україна встановила національний рекорд за кількістю тенісисток у третьому колі турнірів Грендслем. Це сталося під час Australian Open-2024 – першого тенісного мейджору нового сезону.
  • У січні Ярослава Магучіх встановила новий найкращий результат сезону у світі у стрибках у висоту – 2.04 м, здобувши тим самим перемогу у змаганнях World Athletics Indoor Tour в німецькому Котбусі.
  • Міськголова Парижу Анн Ідальго сподівається, що російським спортсменам заборонять брати участь у цьогорічних Олімпійських іграх та у церемонії їх відкриття.

В зоопарку у Балтіморі (штат Меріленд, США) помер африканський пінгвін, який допоміг врятувати свій вид від вимирання, залишивши після себе понад 200 нащадків, та проживши набагато довше, ніж очікувалося.

Протягом дня, 7 вересня, армія РФ здійснила 76 обстрілів прикордонних територій і населених пунктів Сумської області. Зафіксовано 140 вибухів. 

Міністерство юстиції США повідомила, що в Канаді пакистанцю висунуто кримінальне звинувачення за нібито планування масового розстрілу євреїв у Нью-Йорку в річницю нападу ХАМАС в Ізраїлі 7 жовтня 2023 року.

Станом на 22:00 в суботу, 7 вересня, за поточну добу по всій лінії фронту відбулося 168 бойових зіткнень. 

В новому iPhone 16 від Apple використовуватимуть технологію нового покоління чіпів Arm, що стане останнім кроком у прагненні технологічного гіганта запровадити функції генеративного штучного інтелекту у своїх смартфонах.