Ворог поширив ІПСО щодо мінування Тиси — Держприкордонслужба

Джерело: телемарафон

Речник Держприкордонслужби України Андрій Демченко заявив, що чутки про нібито “мінування” берегів Тиси є ворожою ІПСО.

“Такі чутки – це ворожа ІПСО. Посилення кордону з країнами Європейського Союзу та Молдовою для того, щоб не допускати незаконного перетину кордону, – це відповідальність України перед країнами, з якими ми межуємо. Але це жодним чином не передбачає мінування території або інших дій, які б загрожували життю людей, навіть попри те, що вони у незаконний спосіб намагаються перетнути кордон”, – сказав Демченко.

Він наголосив, що українська сторона посилила охорону кордону, але не шляхом мінування. Для цього збільшили кількість прикордонних нарядів та використовує нові технічні засоби, такі як БпЛА та камери відеоспостереження.

Зазначимо, що з початку повномасштабного вторгнення у Тисі виявили 31 загиблого чоловіка внаслідок спроб незаконно перетнути кордон.

Станом на 22:00 в суботу, 7 вересня, за поточну добу по всій лінії фронту відбулося 168 бойових зіткнень. 

Глави зовнішніх розвідок Великої Британії та США попередили, що міжнародний світовий порядок “під загрозою, якої ми не бачили з часів холодної війни”.

Директор ЦРУ Вільямс Бернс розповів про перспективу спалаху ядерної війни на початку повномасштабного вторгнення Росії в Україну.

Португалія активно лобіює приєднання України до Європейського Союзу і хоче, щоб блок почав готуватися до можливого вступу.

Сьогодні вдень, 7 вересня, російські окупанти завдали ударів керованими авіабомбами по Харкову та селищу Мала Данилівка Харківського району. Є поранені.