У ДБР підтвердили, що суддя Тандир перебував у стані алкогольного сп’яніння під час ДТП на блокпості — ЗМІ

Джерело: “Факти

У пресслужбі ДБР повідомили, що суддя Макарівського райсуду Олексій Тандир спричинив смертельну ДТП на блокпосту у стані алкогольного сп’яніння. Про це свідчить судово-психологічна експертиза.

Зауважується, що Тандир, маючи спеціальні юридичні знання та професійні навички, ймовірно, вживав відповідні заходи, аби приховати ознаки алкогольного сп’яніння та унеможливити встановлення кількості алкоголю у відібраних у нього біологічних рідинах.

Одначе, у ДБР наголосили, що слідство провело низку необхідних експертиз, деякі ще перебувають на стадії завершення.

Та за результатами вже отриманих даних, фахівці констатують, що факт перебування судді у стані алкогольного сп’яніння під час скоєного ДТП є доведеним. У пресслужбі додали, що це, зокрема підтверджується висновками судово-психологічної експертизи.

БУКВИ надіслали запит до ДБР, аби отримати підтвердження поширеної ЗМІ інформації.

Довідка. У ніч на 26 травня в Києві відбулась смертельна ДТП за участі голови Макарівського райсуду Олексія Тандира. Суддя на блокпосту збив насмерть 23-річного нацгвардійця. Інцидент стався на проспекті Берестейському. Тут на блокпості суддя збив 23-річного військовослужбовця Національної гвардії. Унаслідок ДТП нацгвардієць загинув.

Тоді ЗМІ повідомляли, що суддя перебував у стані сп’яніння та відмовлявся проходити тест на алкоголь. За словами Тандира, він не перебував у стані алкогольного сп’яніння та не вживав спиртного напередодні. Водночас про пляшку, яку виявили в його авто, він нічого не знає.

27 травня Вища рада правосуддя дозволила взяти його під варту. Під час засідання сторона захисту повідомила, що від надання біологічних зразків суддя не відмовлявся, як раніше зазначали в ДБР. Натомість прокурор уточнив, що добровільно Тандир надав лише частину аналізів. Наразі результатів аналізу немає.

27 травня Тандиру обрали запобіжний захід у вигляді тримання під вартою до 21 липня без можливості внесення застави.

2 червня Олексія Тандира відсторонили від виконання ним суддівських обов’язків у зв’язку з притягненням його до кримінальної відповідальності. Згідно з повідомленням Вищої ради правосуддя, він скоїв кримінальне правопорушення, передбачене частиною 3 статті 286-1 Кримінального кодексу України. Воно передбачає позбавлення волі на строк від п’яти до десяти років, а також позбавлення права керувати транспортними засобами на строк від п’яти до десяти років.

  • У Міністерстві внутрішніх справ розповіли, що загиблим 23-річним нацгвардійцем внаслідок ДТП за участю голови Макарівського районного суду був Вадим Бондаренко. У нього залишилися дружина та троє дітей.

  • 28 травня у Тальному (Черкаська область) попрощалися з загиблим 23-річним нацгвардійцем Вадимом Бондаренком. Його двома днями раніше, ймовірно, збив на блокпосту суддя Макарівського районного суду Київщини Олексій Тандир.

  • Депутатці Київської міської ради повідомили про підозру, у вчиненні ДТП з тяжкими наслідками у стані наркотичного сп’яніння. Вона наїхала на жінку-пішохода, внаслідок чого та постраждала.

У РФ судять громадянина Сполучених Штатів, якого звинувачують у бойових діях проти Росії на боці України. Прокурори вимагають сім років за ґратами.

Українські військові успішно вдарили по трьох командних пунктах російської армії, про що повідомив Генеральний штаб ЗСУ.

Новий звіт вказує, що економіка Великобританії втрачає 11 мільярдів фунтів (13 мільярдів євро) щороку через відсутність жінок на роботі через болісні менструації, ендометріоз, фіброміому та кісти яєчників.

На жаль, багато херсонців, які пережили війну в умовах окупації, не змогли залишитися у своєму…

За даними ЗМІ, половину снарядів, які РФ застосовує у війні проти України, вона отримує з Північної Кореї. Мовиться про близько 3 000 000 снарядів на рік.